"Ислямска държава" е екзекутирала 2000 души за 6 месеца

ОFFNews 29 декември 2014 в 14:51 5025 3

Колона от коли с бойци на
Колона от коли с бойци на "Ислямска държава".

"Ислямска държава" (ИД) е екзекутирала 1878 души само в Сирия - повечето от които цивилни - през последните 6 месеца, съобщи британска организация за следене на правата на човека в Сирия.

Освен това за последните 2 месеца джихадистите са осъдили на смърт 120 свои чуждестранни бойци, които се опитали да се върнат по домовете си.

Според Рами Абдулрахман от агенцията за мониторинг на човешките права в Сирия ИД е убила 1175 цивилни, сред които 8 жени и 4 деца. 930 от тях били членове на сунитското племе Шейтат, което водело боеве с джихадистите през август за контрола на 2 петролни полета.

"Ислямска държава" е създала религиозна полиция в контролираните от нея райони в Сирия и Ирак, която да следи и наказва случаите на прелюбодеяние, хомосексуализъм, кражби, богохулство и т.н.

В тези сили на реда влизат и специално създадени женски формирования, които да наказват жените, дръзнали да нарушат шериата.

Абдулрахман докладва и за екзекутирани 502 войници, биещи се на страната на президента Башар Асад, и на 81 бойци, които са против Асад, но и против ИД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!