Исландска авиокомпания спря полетите и изостави хиляди пътници

OFFNews 28 март 2019 в 15:40 5947 0

Исландската авиокомпания Wow Air спря полетите и изостави хиляди пътници.

Уебсайтът ѝ уточнява, че Wow Air е прекратила дейност и е отменила всичките си полети. Wow уточняват, че пътниците трябва да резервират полет на друга авиокомпания. Те твърдят, че някои авиокомпании могат да им продадат билети на преференциална цена заради неприятната ситуация, в която са изпаднали клиентите им, и ако подобни договорки бъдат постигнати, ще бъде публикувана информация на сайта на Wow. В противен случай могат да се надяват на някакво обезщетение от компанията, съгласно европейските регулации, или, в случай на фалит, от ликвидатора.

Превозвачът, който преговаряше за финансиране с потенциални инвеститори, летеше от лондонските летища Stansted и Gatwick във Великобритания.

Wow е основана през 2011 г. от изпълнителния си директор Скули Могенсен. Изпълнява полети от 2012 г. и нараства до компания с 1000 служители, превозила с 11-те си самолета 3.5 милиона пътници миналата година. Тя осъществява и полети и на кратки, и на дълги разстояния, лети до Копенхаген и Аликанте в Европа, до Вашингтон и Бостън в САЩ.

Исландската Wow не е единствената авиокомпания, която се бори за финансовото си оцеляване. По-рано тази година германската Germania обяви фалит, британската регионална Flybmi спря полети през февруари. Дори нискотарифната Ryanair обяви, че е на загуба през първото тримесечие на 2019 г. за първи път от март 2014 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови