Ирина Верешчук: Русия планира терористични атаки на Коледа, за да обвини Украйна

OFFNews 06 януари 2023 в 18:31 4080 10

Снимка OFFNews

За първи път тази Коледа главата на Православната църква на Украйна ще отслужи Рождественска литургия в Успенската катедрала в Киево-Печерската лавра.

Руснаците планират организирането на терористични атаки срещу църкви на окупираните територии по време на православното Рождество, за да хвърлят вината след това върху Украйна. Това обяви вицепремерът и министър по въпросите на реинтеграцията на окупираните територии на Украйна Ирина Верешчук, цитирана от Укинформ.

Благодарение на разузнавателни източници знаем това и по тази причина действаме превантивно. Предупреждаваме нашите граждани и обръщаме внимание за опасността. Не вярвайте на нито една дума на окупатора. Въздържайте се и не отивайте на църква, тъй като руснаците могат да използват хората като обекти за терористични атаки, предупреди министърката.

Украинските власти разрешиха на Православната църква на Украйна да извърши Рождественско богослужение на 7 януари в Киевско-печорската лавра, манастирски комплекс, който е с музеен статут и е собственост на държавата. В целия комплекс се извършва профилактика и осигуряване на безопасност така, че да не се допуснат провокации по време на службата утре.

Началникът на Киевската полиция Иван Вихивски твърди, че до момента няма информация за възможни ексцеси и провокации.
„Разбира се, киевската полиция се готви да гарантира обществената безопасност и ред по време на богослужението в Успенската катедрала на Киево-Печерската лавра. Към момента няма информация за възможни провокации“, каза Вихивски.

За първи път тази година главата на Православната църква на Украйна митрополит Епифаний ще проведе Рождественско богослужение в катедралата Успение Богородично на Киево-Печерската лавра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5840

10

Мерк, ка можеш да имаш търпение да напишеш толкоз глупости под един пост или ги копираш от някъде? Уверен съм, че дори и ти не вярваш на това.

210

9

Merc

06.01 2023 в 19:27

Ордерчо , синко ,

Последният украинец ще надживее с много Путлер и всеки жител на Московията.
Можеш да си го татуираш.

345

8

Джендо Джедев

06.01 2023 в 19:23

Че какво друго да планира тая терористична кочина, пращане на човек на Марс ли? Или производство на свестен автомобил? Пфффффхахахахахахахахаха!

606

7

order

06.01 2023 в 19:17

За моГилизацията....
Щом е дошло време да сбират укрите по света.... ясно е до къде са я докарали... пушкала запада праща, но пушечното месо е до последния украинец!!!

https://fakti.bg/world/744311-izvanredni-merki-ukraina-shte-mobilizira-ukrainci-v-chujbina

210

6

Merc

06.01 2023 в 19:11

17.Невероятно сплотили украинцев укрепили государственность Украины. Теперь и русскоязычный восток Украины ненавидит русских и Россию, за десятки тысяч трупов украинцев, в.том числе за трупы детей.
18.Изгнание из мирового спорта, надолго.
19. На войну путин уже потратил колоссальное количество денег,бюджет нескольких российских регионов. Пенсионный возраст подняли, на пенсии денег нет, а на войну есть, парадокс. А дальше, невероятно огромные выплаты репараций за разрушенную инфраструктуру и около 40 000 000 индивидуальных исков. Я хорошо помню момент, когда национальной идеей считалось удвоение ВВП. И я совершенно не понимаю, когда маргинальная идея о том, что мы будем жить в грязи, в нищете, без образования, медицины, изолированные от всего мира, но зато нас все будут бояться и мы будем убивать много людей, в какой момент времени это сработало как новая заявка на национальную идею.

210

5

Merc

06.01 2023 в 19:10

10. Потеряли автопром полностью, надолго.
11.Потеряли рынок авиаперевозок, надолго.
12. Превратились в страну спонсора
терроризма. Стали презираемы всем цивилизованным сообществом, которое брезгует иметь что-то общее со страной изгоем. Это какой-то невероятный позор на десятилетия.
13. Лидеры всего мира по санкциям. Их снимут спустя долгие годы, после ухода путинского режима.
14. Приходиться дружить с себе подобными и возглавить список мировых отщепенцев Сев.Корея, Иран, Афганский талибан.
15. Резкий рост преступности в РФ. 90-е покажутся детскими играми.
16.Потеряли прежнюю обороноспособность и более 110 000 бойцов регулярной армии убитым. Потеряли рынок вооружений, металлолом никому не нужен. Россия не только не добилась заявленных целей, но и стала уязвимым государством, которое не может защитить даже свои территории в глубине страны.

210

4

Merc

06.01 2023 в 19:09

Великие победы лидера свехдержавы в 2022г.
1. Вдохнули в НАТО новую жизнь. Буквально возродили его из пепла. НАТО едино как никогда + Финляндия со Швецией.
2. Попали в зависимость от Китая на десятелития, или навсегда.
3. Потеряли $350 млрд ЗВР, навсегда.Тотальное обнищание населения РФ признали даже ЦБ и ВЦИОМ.
4. Потеряли рынок нефти, газа и нефтепродуктов Европы, чем обрушили основные доходы бюджета.
5. Потеряли значительную часть экспорта металлов, леса, угля, надолго.
6. Потеряли более 110 000 молодого трудоспособного населения убитыми, огромное количество ранеными ( калеки и инвалиды ) и уехавшими. Демографический провал на десятилетия.
7. Потеряли огромное количество
востребованных молодых специалистов с перспективными профессиями. Грамотные и инициативные люди огромным потоком покидают страну навсегда.
8. Кратно ускорили отток капитала. Инвестиций больше не будет, Экономический провал на десятилетия.
9. Потеряли рынок космических запусков
и научный космос на десятилетия.

210

3

Merc

06.01 2023 в 19:08

"Родина это не газмановы и группа ЛЮБЭ, призывающие вас воевать! Это другое."

Юрий Шевчук

606

2

order

06.01 2023 в 19:06

Руснаците спират да стрелят за Коледа, но укрите ще пушат и мобилизират....

Правителството на Украйна прие постановление "За одобряване на процедурата за организиране и водене на военен отчет на донаборници, наборници и резервисти".

Сред най-важните тези на постановлението се откроява разпоредбата, че дипломатическите ведомства на страната трябва да водят военен отчет на украинците в чужбина. Те трябва да способстват връщането им в Украйна по време на мобилизация, във военно време и в особен период, става ясно от справка на портала за официална информация на украинското правителство.
Съпоставянето на данните за новобранците може да се извърши чрез обикаляне на домовете, което се извършва от местните власти (кметове и други).

Предприятията и фирмите ще могат да наемат или обучават военнозадължени само след представяне на валидна военна книжка. Ръководителите на предприятията са длъжни да уведомят служителите за получаване на повиквателна заповед и да им я представят за подпис. Всички центрове по заетостта трябва да предоставят информация за военнозадължените безработни лица.

Жените лекари или фармацевти, които не са били военнозадължени преди одобряването на това постановление, могат да бъдат наети като невоенни до края на 2026 г.

-529

1

6екеr4о

06.01 2023 в 18:35

Ей, гадостите нямат край!
Като не могат нищо да постигнат на фронта, тия изроди ще взривяват богомолци и църкви, та да подхранват малоумната кремълска пропаганда!? Гняв и безсилие...
 
X

Да помогнем на украинските деца!