Интерпол: Бандите стават все по-мощни

Рязко се увеличава организираната престъпност от трансгранични мрежи, предупреди шефът на Интерпол Юрген Щок

OFFNews 31 декември 2023 в 12:32 8755 2

Щок

Снимка АП/БТА

Юрген Щок

Международната полицейска организация Интерпол съобщи, че се наблюдава рязко увеличаване на организираната престъпност от трансгранични мрежи и предупреди, че тези банди ще стават само все по-мощни.

Това предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на направено пред агенцията изявление на генералния секретар на базираната в Лион организация Юрген Щок.

"Изправени сме пред безпрецедентна епидемия от трансгранична организирана престъпност. Действащите в световен мащаб престъпни групи стават все по-мощни, по-влиятелни, по-опасни и по-склонни към насилие по нашите улици", каза шефът на Интерпол.

Борбата с организираната престъпност трябва да се води от цялото общество, заяви Щок и добави, че "стабилността на нашите общности е застрашена".

Нито една държава или регион не може да се справи сама с кризата в областта на сигурността, заключи шефът на Интерпол.

С днешните си 196 държави членки Интерпол е най-голямата полицейска организация в света и координира международното полицейско сътрудничество. Нейният предшественик е основаната през 1923 г. във Виена структура за сътрудничество между полицейските органи. Чрез Интерпол страните членки обменят информация за издирвани лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

31.12 2023 в 20:20

Възползват се от свободите на обществото - свободно движение на капитали и хора. Български бандити вкарват проститутки в Швеция, парите се реинвестират там - купуват се сгради, полицаи, съдии се подкупват, фирми се купуват ... и стават фактор. И така с групи от цял свят. Граждани са на съюза, могат да са там и да бият в Дания примерно.

870

1

Constanza

31.12 2023 в 18:59

Интересно. Нас могат да ни следят с най-малки подробности къде ходим, какво правим, за какво и с кого разговаряме, а на престъпните организации не могат да намерят колая. Много интересно.
 
X

Да помогнем на украинските деца!