Индийската армия обяви, че е открила стъпки от Йети

OFFNews 30 април 2019 в 17:58 4967 1

Снимка Индийска армия

Индийската армия обяви, че е намерила стъпки на митичния снежен човек Йети. Военните дори публикуваха снимка на находката, пораждайки присмех и критики в социалните мрежи.

В понеделник в профила на армията в Туитър, който има 6 милиона последователи, се появиха "мистериозни стъпки на митичния звяр Йети", заснети в базовия лагер Макалу в Хималаите.

Йети е легендарно същество, за което се вярва, че прилича на човекоподобна маймуна и обитава снежните хималайски склонове. Досега няма доказателства, че то съществува, но митът за Йети привлича много туристи в региона.

Нов живот на легендата дава именно постът на индийската армия, която съобщава, че за пръв път неин планински екип е забелязал стъпки на Йети с размер 32 на 15 инча (това са цели 81 на 38 см - б.р.) близо до базовия лагер Макалу. И добавя, че неуловимият Снежен човек е бил забелязван единствено в този район в миналото.

Стъпките са заснети на 9 април, а снимките публикувани едва след като армията ги е сравнила с по-рании теории за Йети, пише в. "Таймс ъв Индия".

След като в социалните медии се зароиха съмнения в "откритието", от армията отговориха, че доказателствата са фотографирани и предадени за анализ на експерти.

"И така, сметнахме за разумно да го споделим публично, за да възбудим научния дух и да възобновим интереса", допълват от армията.

Историите за Йети са особено популярни в Индия, Непал и Бутан.

През 2013 г. британски учени обявиха, че може би легендите тръгват от животно, което е подвид на кафявата мечка, пише Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

30.04 2019 в 22:13

Индийската армия за пореден път потвърди, че контролът върху употребата на съставомерни вещества трябва да се затегне.