Индия постави нов световен рекорд по заразени, болниците бедстват за кислород

OFFNews 24 април 2021 в 11:58 3318 0

Снимка Getty Images

Подготовка на полева болница в Индия.

Броят на заразените с коронавируса в Индия нарасна с 346 786 за последното денонощие, поставяйки нов световен рекорд за трети пореден ден, предаде БТА, като цитира данни на здравното министерство.

Претоварените болници в гъсто населената страна отправят призиви за доставка на кислород, докато се изправят пред втората вълна от пандемията. В столицата Делхи се регистрира средно по един дължащ се на КОВИД-19 смъртен случай на около 4 минути. Общо жертвите в страната за последните 24 часа са 2624.

Крематориуми в Делхи заявиха, че са претоварени и помолиха роднините на починалите да почакат.

Телевизията показа пристигането на цистерна с кислород в болница Батра в индийската столица, след като лечебното заведение отправи предупреждение, че 260-те пациенти разполагат с кислород за само 90 минути.

"Моля, помогнете ни да се снабдим с кислород, тук ще има трагедия", заяви вчера на пресконференция регионалният здравен министър Арвинд Кеджривал, обръщайки се към премиера Нарендра Моди.

Недостигът на кислород се усеща и в други части на страната. Местни медии съобщиха за хора, умрели поради липса на кислород в Джайпур и Амритсар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови