Индия поиска освобождаването на заловения от Пакистан пилот

OFFNews 28 февруари 2019 в 10:43 2301 0

Командир Абхинандан

Снимка ISPR

Индия поиска освобождаването на задържания от Пакистан пилот, чиито самолет бе свален след ескалацията между отношенията на двете страни.

Видеото, показващо пилота със завързани очи и окървавено лице, бе споделено от пакистанското правителство. На кадрите мъжът идентифицира себе си като командир Абхинандан.

Индия описва кадрите като „вулгарни и неприемливи“ и осъжда факта, че властите показват ранения пилот.

Междувременно потребители в социалните мрежи от Индия обявиха заловения пилот за герой. Много други призовават двете страни да се сдържат и да оправят отношенията си по мирен път. Популярен става и хаштагът #SayNoToWar (кажи не на войната).

Реакциите в социалните мрежи са и доста показателни за настроенията в Индия, които след самоубийствения атентат от 14 февруари срещу индийски военен конвой с 41 убити, бяха много бурни. Тогава потребителите използваха хаштагове като #IndiaStrikesBack и #HowsTheJosh, което означава „как е бойният дух“. Тези настроения се засилиха и след вторник, когато Индия заяви за навлизането на индийски самолети във въздушното пространство на Пакистан над Кашмир.

След задържането на пилота обаче реакциите се промениха, а хората помолиха лидерите на двете страни за сдържаност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови