Има ли двоен стандарт за Меган и Кейт? 7 заглавия от британската преса доказват това

Ивайла Сопотенска 10 март 2021 в 15:18 36744 1

Снимка Instagram - kensingtonroyal

В голямото интервю на Меган Маркъл и принц Хари с Опра Уинфри херцозите разкриха част от проблемите на отношенията им с кралското семейство, включително отправиха обвинения за расистко отношение и липса на подкрепа. От Бъкингамския дворец отговориха, че цялото кралско семейство съжалява да научи колко тежки са били изминалите години за двамата.

В средата на февруари двойката потвърди, че няма да се завърне към активна дейност на представители на монархията. Решението им да се оттеглят дойде преди година и като основна причина беше посочено негативното отношение на медиите към Маркъл. В интервюто Меган посочи, че британската преса е създала "токсична среда" за тях - включително заради огромните различия в отношението към нея и Кейт Мидълтън - съпругата на принц Уилям. Критиката не е отправена лично към Кейт като човек, но според Маркъл белите и черните жени никога не са третирани еднакво за нещата, които вършат по един и същи начин.

Представяме ви някои заглавия от британската преса през годините, които илюстрират думите на херцогинята на Съсекс.

1. Докосване на корема

Daily Mail описва докосването на корема при бременността на Кейт за символ на майчинска грижа, а при Меган - за прекалена демонстрация.

"Още малко! Бременната Кейт нежно гали корема си, докато приключва кралските си задължения преди майчинството - а Уилям потвърждава, че раждането предстои всеки момент" - 21.03.2018 г.

"Защо Меган не може да спре да пипа корема си? Експерти разнищват въпроса, който вълнува нацията - дали това е гордост, суета, игра или нова техника на свързване" - 26.01.2019 г.

2. Авокадото

Предпочитанието на двете херцогини към авокадото е приемано с възторг при Кейт и с упрек при Меган от таблоида Express.

"Лекът за сутрешното гадене на Кейт? Принц Уилям получи подарък авокадо за бременната херцогиня" - 14.09.2017 г.

"Любимото авокадо на Меган Маркъл е свързано с нарушаване на човешките права и суши, срам за поколението й" - 23.01.2019 г.

3. Еднакви цветя, различна символика

Според Express изборът на Кейт да носи момини сълзи в сватбения си букет е проява на символизъм и уважение на етикета, а Меган ги е включила в своя и цветните корони на шаферките с риск да навреди или дори убие (!) децата - поради възможна алергична реакция.

"Защо винаги можеш да го кажеш с цветя" - 29.08.2011 г.

"Люлякът в нейния букет означава първите емоции на любовта, момината сълза означава връщане на щастието, зюмбюлът означава постоянство, миртата означава любов и бръшлянът представлява вярност."

"Кралска сватба: Как букетът на Меган Маркъл можеше да изложи живота на принцеса Шарлот на риск" - 13.10.2019 г.

"Букетът на Меган беше направен от незабравки, както и от сладък грах, момина сълза, астилба, жасмин и астранция. Цветните корони са направени от момина сълза и лизиантус... Токсичността на момина сълза я прави опасна за деца и домашни любимци... Растението е толкова опасно, че поглъщането може да доведе до посещение на спешното отделение или в редки случаи до смърт... Тъй като шаферките на Меган бяха толкова малки, това цвете на главите им може да се счита за опасно решение."

Продължава на стр. 2

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика