Илон Мъск продаде дялове за $5 млрд. в Tesla след анкета в Twitter

OFFNews 11 ноември 2021 в 09:04 2093 2

Илон Мъск

Снимка Getty Images

Илон Мъск

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск продаде дялове за около $5 милиарда в компанията, производител на електрически автомобили, съобщава Би Би Си. Това се случва няколко дни, след като той пусна анкета сред 63-те си милиона последователи в социалната мрежа Twitter, в която ги попита дали да продаде 10% от дяловете си в Tesla. Анкетата привлече 3,5 млн. гласували, близо 58% от които отговориха с "да".

Акциите на компанията паднаха с около 16% през двата дни след публикуването на анкетата в събота, преди да започнат да се стабилизират в сряда.

Tesla е най-скъпия автомобилен производител, оценката му на фондовия пазар надхвърля 1 трилион долара.

Тръстът на Мъск вече продаде близо 3.6 милиона акции в Tesla, които са на стойност около $4 млрд. Той продаде допълнително и 934 000 акции за около $1.1 милиарда.

Документацията показва, че продажбата на около една пета от акциите е базирана на предварително изготвен план от месец септември, дълго преди Мъск да анонсира в социалната мрежа евентуалната продажба. Регулаторните документи показват също, че продажбата на останалата част от акциите не е била планирана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2210

2

fishcake1

12.11 2021 в 13:19

Реалната причина да продаде акции на Тесла не е анкетата в Туитър, а данъците, които Мъск е задължен да плати на федералното правителство.

2000

1

patrik

11.11 2021 в 19:07

Колкото повече електрически коли без значение марката се движат по пътищата толкова повече ще излизат на показ мръсните тайни на електромобилите.Тази потенциална енергия която се преработва за да влезе в акумулатора може да е придобита по много начини.От въглища, нефт атомна енергия дори от нефт.А после става чиста .Илюзия е че това е новост и едва ли не революция в автомобилостроенето.Образно казано се преминава от алкохолизъм към твърд наркотик.Тесла може да срине Мъск и той много добре го знае.Нормален бизнес трик
 
X

Да помогнем на украинските деца!