Илън Мъск посети Аушвиц

OFFNews 23 януари 2024 в 15:13 1257 1

Илон Мъск

Снимка GettyImages

Илон Мъск посети концентрационния лагер "Аушвиц-Биркенау" в Полша. От Европейската еврейска асоциация съобщиха, че милиардерът е бил придружен от председателя на асоциацията, равинът Менахем Марголин, американският журналист Бен Шапиро и оцелелият от Холокоста Гидон Лев.

Говорител на асоциацията съобщава, че Мъск е положил венец на стената на смъртта и е взел участие в кратка възпоменателна церемония и служба край мемориала в Биркенау.

След това той е участвал в конференция в Краков, посветена на нарастването на антисемитизма след началото на конфликта между Израел и "Хамас" в Газа. 

"Външните одити, които поръчахме, показват, че има най-малко антисемитизъм в X в сравнение с всички останали социални приложения", казва собственикът на социалната мрежа X.

X отчете оттегляне на някои големи рекламодатели, след като в края на миналата година Мъск определи като "истина" публикация в социалната мрежа, която подкрепя антисемитска конспиративна теория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

23.01 2024 в 16:08

Добра идея. След което може посети и някое "островче" от "Архипелага ГУЛАГ", както и съответните "райски кътчета" у Кимовщината, Китай, Чалмалийската република и още няколко, и да знае, че си е получил представа за Дехуманизацията.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки