25 цивилни загинали при турски въздушни удари в Сирия

OFFNews 28 август 2016 в 16:20 5009 2

Снимка EPA

Турската армия и съюзниците й навлязоха по-навътре в сирийската територия в неделя, превземайки територии, контролирани от кюрдските сили. Група за мониторинг обяви, че в петия ден след пресичането на границата са били убити най-малко 35 жители на две села, съобщи Reuters.

Турски военни самолети можеха да се видят и чуят над Северна Сирия призори, след като Сирийската обсерватория за човешките права съобщи за ожесточени сблъсъци през нощта край две села.

Турските военни съобщиха, че 25 кюрдски бойци са били убити от въздушни удари.

Турция изпрати танкове и войски в сряда в Сирия, за да подкрепи съюзниците си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

2

Новак

28.08 2016 в 17:49

Тъй като сега сме съюзници на Турция и според Боци "Турция е добронамерена" , тази информация да се приема като невярна. Само при руските бомбандировки има цивилни жертви, турските военни са в Сирия на миротворческа мисия.

12311

1

Gusta Roro

28.08 2016 в 17:29

Е да, то само операциите на американците са толкова прецизни, че при тях цивилни жертви няма. Е да, имаше там някакви жертви от т.н. "приятелски огън" дето мина някаква информация за тях на втори план след години. А бе от време на време има и някоя др. статия за жертвите от американските бомбардировки, но тя е пълна само със суха статистика, не е като снимка на удавено дете или дете жертва на бомбардировки дооглозгвано от лешоядни медии.
 
X

Подкастът на OFFNews