IDF доказа със записи: Хамас окупира най-голямата болница в Газа. Насочва ракетите си оттам, отделения водят към подземни тунели

''Имаме конкретни доказателства, че стотици терористи са нахлули в ''Шифа'', за да се скрият там след клането на 7 октомври.'' Запис потвърждава, че лечебни заведения в анклава имат гориво, което терористите използват за своята инфраструктура

Александра Маркарян 27 октомври 2023 в 00:30 3170 1

Говорителят на IDF контраадмирал Даниел Хагари

Снимка Екранна снимка

Говорителят на IDF контраадмирал Даниел Хагари

Основната база за операции на "Хамас" е под най-голямата болница "Шифа" в град Газа, обявиха Израелските отбранителни сили (IDF), като представиха визуални изображения и прихванати телефонни разговори като доказателства за дейността на терористичната организация.

Представи ги по време на брифинг за чуждестранните журналисти говорителят на IDF контраадмирал Даниел Хагари.

По думите му IDF има няколко подземни комплекса под "Шифа", които се използват от лидерите на терористите за насочване на нападения срещу Израел. Тунелите позволяват терористите да не влизат в болницата, за да стигнат до нея. Има вход към подземния комплекс от едно от отделенията - добави Хагари.

Пресконференцията

"Днес ще разкрия разузнавателни данни, които доказват, че "Хамас" използва болници като инфраструктура за терористични действия. "Хамас" превръща болниците в командни и контролни центрове и скривалища за терористите и командирите на "Хамас".

Освен това мога да потвърдя, че според разузнавателните данни, с които разполагаме, в болниците в Газа има гориво. И Хамас го използва за своите терористични инфраструктури", заяви Хагари и уточни, че армията е предала на разузнаването на Израел всички материали, включително класифицирани, които дават конкретни доказателства и за използването на болниците, и за горивата.

Болница "Шифа" е най-голямата в Газа. Разполага с 1500 легла и 4000 души персонал.

Сградите в червено са свързаните с "Хамас", каза Хагари и увери, че IDF има доказателства за това.

"Хамас цинично използва болниците и като щит за своя подземен терористичен комплекс", коментира той.

Едно от доказателствата е следният аудизапис, в който това се потвърджава директно:

В град Газа има подземни тунели за метрото. Обикновено те се намират до уникални или чувствителни обекти, не само до болницата, но и до джамии и т.н. Места на Агенцията за подпомагане на палестински бежанци към ООН (UNRWA), болници, училища и т.н. Това е философията на Хамас. И "Шифа" е едно от тях.

"Червените сгради са сгради, които "Хамас" използва. Това означава, че тя осъществява своето командване и контрол в различни отделения на болницата, като залата за рентген (и ядрено-магнитен резонанс) и други. Тя използва тези места, за да осъществява командване и контрол на терористични дейности, изстрелване на ракети и др.

Именно тук, в болница "Шифа", "Хамас" разполага с някои от своите командни и контролни звена. Тук те ръководят ракетните атаки, командват силите на "Хамас", терористите на "Хамас" действат във и под болница "Шифа", както и в други болници в Газа с терористични тунели. "Хамас" има и вход към тези терористични тунели от вътрешността на болничните отделения. Това означава, че от различни места в болницата можете да влезете в подземен тунел, който ще ви осигури убежище."

"Това е илюстрация на болница "Шифа" и подземните съоръжения. Искам да повторя, че това е само илюстрация. Тук няма да споделим истинския материал, който имаме в ръцете си. Това е само илюстрация. В момента терористите се движат свободно в болница "Шифа" и в други болници в Газа. Имаме конкретни доказателства, че стотици терористи са нахлули в болницата, за да се скрият там след клането на 7 октомври.

"Хамас" използва болница "Шифа" като щит за терористичната инфраструктура на "Хамас". "Хамас" води война от болници. Действайки от тези болници, "Хамас" не само застрашава живота на израелските цивилни, но и използва невинни цивилни от Газа като жив щит.

"Шифа" не е единствената болница, тя е една от многото, а използването на болници от "Хамас" е систематично. Терористите на "Хамас" действат в болници именно защото знаят, че ЦАХАЛ прави разлика между терористи и цивилни. Израел се цели в терористи, а "Хамас" - в израелски цивилни граждани и цивилни граждани на Газа.

Както показахме при инцидента в болницата "Ал-Махди", в болницата "Ал-Махди".

Говорителят показа илюстрация и заяви, че в болниците на Газа има гориво, което "Хамас" използва за своята терористична инфраструктура. Това се случва, след като в началото на войната самата агенция на ООН за бежанците обяви, че от тях е откраднато гориво.

"Хамас" краде от цивилните граждани на Газа, за да подхранва атаките си. Вече разкрихме, че "Хамас" краде гориво от UNRWA и UNRWA го потвърди, и както казах, има гориво, има гориво в болниците в Газа и "Хамас" го използва за своята терористична инфраструктура."

"Ето доказателство, че Хамас има гориво в Газа и го използва за терористичната си инфраструктура, това е запис, моля, чуйте":

"Разполагаме и с други записи и видеоклипове, които ще споделим с вас по-късно, и ще споделим още материали, класифицирани материали, с членове на разузнавателната общност. Когато медицински съоръжения се използват за терористични цели, те могат да загубят защитата си от нападения в съответствие с международното право. ЦАХАЛ ще продължи да полага усилия за свеждане до минимум на вредите за цивилното население и ще продължи да действа в съответствие с международното право. В продължение на повече от две седмици ЦАХАЛ призоваваше и продължава да призовава цивилните жители на северната част на Газа и град Газа да се преместят временно с оглед на собствената си безопасност, да се преместят на юг във Вади Газа. Продължаваме да подпомагаме усилията, ръководени от Египет и САЩ, за осигуряване на хуманитарна помощ в този район, в която ще има храна, вода и лекарства за населението на Газа. Ние ще увеличим тези хуманитарни усилия", завърши говорителят на израелската армия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

1

Valioka

28.10 2023 в 00:50

Гутереш нема да се трогне, има спор със чавката която му е изпила мозъка, а чавката е с резана патка...
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews