IDF доказа с видео и с аудиозапис на разговор между терористи, че не Израел е поразил болницата в Газа

Александра Маркарян 18 октомври 2023 в 10:50 17893 8

Ударът по болницата в Газа

Снимка Екранна снимка

Ударът по болницата в Газа

Израелските сили за отбрана (IDF) публикуваха кадри, които показват, че ракетата, поразила болницата в Газа снощи и убила стотици хора, е изстреляна от самата Ивица Газа, а не от територията на Израел.

Преди час IDF публикува кадрите и поясни:

"Неуспешен ракетен изстрел от терористичната организация "Ислямски джихад" поразява болницата "Ал Ахли" в град Газа.

Кадри на Израелските военновъздушни сили от района около болницата преди и след неуспешния ракетен изстрел на терористичната организация "Ислямски джихад".

На 17 октомври в 18:59 ч системите за сигурност регистрират залп от ракети, изстреляни от „Ислямски джихад“ от Ивицата Газа към територията на Израел. Част от тези ракети падат на територията на Ивицата Газа, като поразяват болницата „Ал Али“, убивайки 500 цивилни.

Още снощи, след проверка, Израел потвърди на базата на информация от няколко разузнавания, че отговорността за удара е на "Ислямски джихад":

На територията на палестинския анклав Ивицата Газа израелски части няма. Сухопътната операция, планирана от IDF, бе отлагана неколкократно, с дни, за да се даде възможност на цивилните да се евакуират от северните райони на анклава на юг от Вади Газа. Анклавът се управлява от международно признатата за терористична организация "Хамас". "Хамас" прави всичко възможно, за да препятства напускането на хората, включително поставяйки физически препятствия и залагайки бомби по единствения път, който води от севера към юга. Облъчва ги и с послания, че трябва да умрат като мъченици. Самите терористи се крият в тунели. Цивилните хора там бедстват без вода, без електричество. Граничният пункт между Ивицата Газа и Египет все още е затворен. Усилията на Израел за евакуация на населението на юг продължават и днес.

Населението живее в мизерия не от началото на войната, а от години и не е тайна къде отиват помощите, изливани от западния свят за палестинския народ. Във видео от снощи IDF напомня за използването на парите за строеж на мрежата от подземни тунели на "Хамас", за кражбите. Миналата седмица самата ООН потвърди дори за кражба на гориво от организацията им, която беше базирана в северната част на Ивицата Газа и се премести заради планираната сухопътна операция:

В ново предупреждение за евакуация израелската армия призовава жителите на град Газа да напуснат и уверява, че на бягащите на юг палестинци ще бъде предоставена хуманитарна помощ, предаде Ройтерс.

Налице е хуманитарна зона с налична помощ в Ал Маваси, на 28 км надолу по крайбрежието – уточняват военните.

Израел планира сухопътната си операция в отговор на бруталното и непровокирано нападение от "Хамас" срещу Израел, извършено на 7 октомври. Терористите нападнаха първо фестивал по време на празник, където избиха 290 човека, след което започнаха да нахлуват в къщи в близки до границата селища, да убиват хора, включително бебета, деца, бременни, възрастни, да извличат други, които държат като пленници, да опожаряват къщи. Навлизането на израелските сили в нападнатите селища в Южен Израел след връщането им на контрола, разкри ужасяващи картини, напомнящи Холокоста. Къщи в кръв, опожарени и обезглавени тела, надупчени с куршуми бебета.

''Между терористите имаше съревнование кой ще убие това бебе.'' След 27 часа под обсада едномесечната Шая е толкова обезводнена, че плаче без сълзи

След публикуването на горните кадри адмирал Даниел Хагари, говорител на IDF, публикува и аудиозапис между двама мъже - от "Хамас" и "Ислямски джихад". Двамата говорят за погрешно изстреляната ракета, причинила смъртта на 500 цивилни. Записа (със субтитри на английски език) може да чуете ТУК.

Ето какво си говорят двамата мъже:

Казвам ти, това е първият път, когато виждаме подобна ракета да пада и затова казваме, че тя принадлежи на "Палестински ислямски джихад".

Какво?

Те казват, че тя принадлежи на "Палестински ислямски джихад".

От нас ли е?

Така изглежда.

Кой казва това?

Те казват, че шрапнелът от ракетата е местен шрапнел и не е като израелски шрапнел.

Как казваш ти, ... (мъжът произнася име, което IDF са скрили).

Мълчание.

Мълчание.

Но, дай Боже, да не би да е намерила друго място, където да се взриви?

Няма значение, да (произнася се име, което IDF са скрили), те я изстреляха от гробището зад болницата.

Какво?!

Те са я изстреляли от гробището зад болница Al-Ma’amadani и тя се е отклонила и е паднала върху тях.

Има гробище отзад?

Да, Al-Ma’amadani е точно в комплекса.

Мълчание.

Къде се намира, когато влизаш в комплекса?

Първо влизаш в комплекса и не отиваш в посока към града и е от дясната страна на болница Al-Ma’amadani.

Дааа, знам го.

"Хамас" и "Ислямски джихад" са толкова опасни за гражданите на Израел, колкото и за цивилното население на Газа - коментира по повод смъртоносния удар по болницата председателят на Организацията на евреите в България "Шалом" проф. Александър Оскар. - От нас зависи дали терорът ще бъде победен, дали мракобесието, наложено от "Хамас" и сродните и терористични организации ще бъде прогонено от светлината на мира."

Не се оставяйте да ставате лесна жертва на терористичната пропаганда - настоява той по повод отправените първоначално обвинения към Израел за извършването на удара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

8

Diogen

19.10 2023 в 00:20

И в този форум има тъпоъгълници, които доказват нагледно защо България е толкова зле и е на опашката.

924

7

Diogen

19.10 2023 в 00:18

ракетата на Хамас, която е дефектирала, паднала върху болницата с пълен резервоар с гориво. При взривяването на бойната глава е избухнала и горивната смес. Затова експлозията е била толкова голяма.

12078

6

edin slep

18.10 2023 в 13:11

Още снощи имаше кадри от Ал Джазира, в които се вижда как ракетата пада, явно повреда в двигателя, малко след излитането. И то го излъчват в ефир, няма как да се скрие.

Ама иначе Алах абкар, дай да избием евреите ...

2550

5

alfakentavur

18.10 2023 в 12:58

Ето още едно рашистко мекере (Трицигулуптор) показва нагледно, че "защитниците на православието" са първи дружки с викащите Аллах Акбар терористи.

345

4

Джендо Джедев

18.10 2023 в 12:45

Трици,

Ти явно чакаш писмена декларация с подпис и печат на израелския пилот, че е гръмнал болницата без да иска, а може и сополиво видеообръщение докато си къса ризата от разкаяние. :D

-600

3

Трицигулуптор

18.10 2023 в 12:42

Друг сценарист трябва, тоя филм вече го гледахме. Нещо по различно, някакво раздвижване в сюжета. Поне писмена декларация с подпис и печат на терориста че е гръмнал болницата без да иска, а може и сополиво видеообръщение докато си къса ризата от разкаяние.

2099

2

Mateevk

18.10 2023 в 11:12

Цялата работа изглеждаше или прекалено нагласена или резултат от инцидент, защото Израел не е луд да направи това целенасочено и то точно сега. А относно защитниците на терористите, скоро ще се появят да опровергават и да твърдят, че това е манипулиран запис и израелците лъжат. Ама така е в информационната война - в нея правила няма. Много напомня на тази, която се води и в Украйна. След избиването на близо 60 цивилни преди няколко дни, първоначално рашистките рупори обвиниха за това украинците, дкато самият представител на Русия в ООН не призна, че ударът бил рускси и то по легитимна цел. А легитимната цел е помен на загинал на фронта, на който май присъствал и един военен. Ударът е нанесен по сигнал и координати, дадени от проруски настроени украинци, които били оставили на руснаците да решат дали да ударят...Ама аз тези неща не видях да са адекватно съобщени в нашите медии, след като вече беше посято семето на съмнението дали пък все пак не са били украинците.

723

1

user4eto

18.10 2023 в 10:56

А сега да видим къде са защитниците на терористите, дето скочиха и веднага без грам доказателства обвиниха Израел.
 
X

Да помогнем на украинските деца!