Японски журналист пленен в Сирия

OFFNEWS 17 март 2016 в 14:35 1830 0

Снимка Huffington Post

Японският журналист Джунпей Ясуда, който изчезна безследно през юли миналата година в северната част на Сирия, се появи в публикувано в интернет видео, предава Би Би Си.

Приятели на Ясуда и властите смятат, че мъжът във видеото наистина е той.

В едноминутния клип японецът се обръща към близките си и японското правителство, което по думите го е игнорирало.

Сириец се е свързал с японски медии и съобщил, че той е качил видеото в социалните мрежи. По думите му Ясуда е държан от представители на Фронта Ан-Нусра.

"Здравейте, аз съм Джунпей Ясуда и днес е рожденият ми ден, 16 март. Обичам ви, моя жена, баща, майка, брат. Винаги мисля за вас. Искам да ви прегърна. Искам да говоря с вас, но вече не мога. Трябва да кажа нещо на страната си. Когато стоиш, където и да е това, в тъмна стая, мъчейки се от болка, пак няма никой. Никой не отговаря. Невидим си", казва 42-годишният журналист.

Похитителите му от сирийското крило на Ал Кайда не за пръв път отвличат чужденец. В миналото те са освобождавали заложници срещу откуп. От Токио казват, че засега не са получили такова искане.

През януари 2015 г. Ислямска държави обезглави журналистите Харуна Юкава и Кенджи Гото след неуспешни преговори с японското правителство.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!