И вторият заподозрян за масовите убийства в Канада е мъртъв. Самонаранил се след арест

OFFNews 08 септември 2022 в 10:37 1311 0

нападението в Канада

Снимка БТА/АП

Двама души - Деймиън Сандерсън и Майлс Сандерсън, бяха заподозрени за смъртоносните нападения с нож.

Три дни след една от най-смъртоносните атаки в Канада, при която бяха убити 10 души, а други 18 бяха ранени, властите в Отава съобщиха, че и вторият заподозрян нападател е мъртъв, предаде Би Би Си. 

Първото спешно обаждане в полицията е подадено в 5:40 ч. местно време в неделя сутринта в столицата на провинцията Реджина, на около 280 км южно от Уелдън. То е било последвано от още много обаждания за помощ, които са се превърнали в "бързо развиващо се събитие".

Двама души - Деймиън Сандерсън и Майлс Сандерсън, бяха заподозрени за смъртоносните нападения с нож. Жертвите са открити на 13 места в племето Джеймс Смит Кри Нейшън и близкото село Уелдън.

Издирването на двамата братя продължаваше от неделя, като 30-годишният Деймиън Сандерсън беше намерен мъртъв в понеделник близо до мястото на атаките. Властите разследват дали 32-годишният Майлс Сандерсън е убил брат си.

Днес от полицията съобщават, че Майлс Сандерсън се е самонаранил, след като е арестуван. 

32-годишният мъж е открит близо до град Ростърн, когато полицаите се отзовали на сигнал за откраднат автомобил, управляван от мъж, въоръжен с нож. Служителите на реда са изблъскали автомобила на Сандерсън от пътя. На кадри от задържането се вижда бял джип, обграден от полицейски автомобили, като въздушните възглавници са задействани. 

Ронда Блекмор, командващ офицер на Кралската канадска конна полиция в Саскачеван, обяви, че след ареста Сандерсън е получил сериозни медицински проблеми, като се е самонаранил и е откаран е в местната болница, но там е починал.

След атаката на жителите беше наредено да се скрият. "Не напускайте обезопасеното място. Бъдете предпазливи и допускайте други хора в жилището си", инструктира в Туитър Кралската канадска конна полиция (RCMP) на Саскачеван. Министър-председателят Джъстин Трюдо описа нападението в Twitter като "ужасяващо и сърцераздирателно". "Шокиран и съкрушен съм от ужасяващите нападения днес - каза той в отделно изявление. - Лицата, отговорни за днешните отвратителни нападения, трябва да бъдат изправени пред съда".

Майлс Сандерсън е бивш затворник с 59 присъди. Той е бил освободен от комисията за предсрочно освобождаване през февруари, докато излежавал присъда от над четири години затвор по обвинения, включващи нападение и грабеж. По информация от съдебни документи преди седем години той е нападнал и намушкал с нож една от жертвите, убити по време на атаките в неделя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови