И руският патриарх Кирил влезе в черния списък на Лондон

OFFNews 16 юни 2022 в 14:41 1235 1

патриарх Кирил
Патриарх Кирил

Обединеното кралство наложи санкции на руския патриарх Кирил, които са част от нови наказателни мерки срещу Русия в отговор на нейната инвазия в Украйна, предаде Франс прес, като се позова на британското външно министерство.

Неотдавна ЕС отказа да впише 75-годишния религиозен водач в новия си санкционен списък заради противопоставянето на Унгария, напомня БТА.

Лондон пояснява, че патриархът е санкциониран зарази неговата подкрепа за войната на Владимир Путин.

Великобритания налага и санкции на Мария Лвова-Белова, която е упълномощена от президента на Русия да е комисар за правата на децата, предаде Ройтерс. Тя влиза в черния списък заради принудителния трансфер и осиновявания на украински деца.

"Взимаме на прицел онези, които играят роля или водят войната на Русия, донесла неописуем брой страдания в Украйна, в това число и принудителни трансфери и осиновяване на деца", се казва в изявление на британския министър на външните работи Лиз Тръс.

Новите санкции включват блокиране във Великобритания на евентуални авоари на въпросните хора и забрана за влизане в страната. Под прицела на санкциите са руски военни, обвинени, че са убивали, изнасилвали и измъчвали цивилни в Буча. Както и руският транспортен сектор, се казва в изявлението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

1

alfakentavur

16.06 2022 в 14:53

Орбан не може ли да им сложи вето?
Опа - не може, те не са в ЕС. Путлер инвестира милиони, за да излезе Юкей от ЕС, а сега не може да им влияе чрез Петата си колона в Съюза. Найс а? :)
 
X

Подкастът на OFFNews