И Италия забрани разходките в парковете

OFFNews 21 март 2020 в 11:54 4839 0

Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца нареди да се затворят обществените градини, паркове и други зелени пространства в цяла Италия. Тази мярка вече беше въведена от отделни общини.

От днес и в България се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Италианският министър на здравеопазването забрани и развлекателните и спортни дейности на открито. Разрешават се само индивидуални упражнения в близост до дома и при спазване на разстояние от най-малко един метър от други хора.

Губернаторите на северните области на Италия, които са най-засегнати от епидемията от коронавируса, искат закриване на още повече икономически дейности, а спазването на ограниченията да се следи от военни.

Председателят на Европейската и на Италианската федерация по спортна медицина Маурицио Казаско се обяви против бягането за здраве, което по думите му излага и спортуващия, и други хора на риск от заразяване. Засега тези дейности на открито остават разрешени, стига да се извършват на достатъчно разстояние от други хора.

Стефано Боначини, губернатор на област Емилия-Романя, втората най-засегната от коронавируса в Италия след Ломбардия, в четвъртък забрани повечето дейности на открито:

"Ако дойде някой да ми обяснява, че не може без джогинг, ще го взема с мен да видим какво е положението в някоя болница", написа той във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови