Хвърлят рапър в затвора за възхвала на тероризма

OFFNews 21 февруари 2018 в 08:57 3652 2

Снимка Instagram @Valtonyc

Рапър ще лежи в затвора заради песните си, които възхваляват тероризма, заплашват и обиждат испанската корона и призовават за смъртта на полицаи, пишат ДПА и БТА. Присъдата потвърди вчера Върховният съд в Мадрид.

24-годишният певец Хосеп Микел Аренас, по прякор - Валтоник, е от остров Майорка.

В песните си той зове за въоръжена окупация на дворец в Палма де Майорка, където испанските кралски особи прекарват лятната ваканция. Той пее също, че регионални политици "заслужават атомна бомба" и народът "иска смъртта на тези свине".

Аренас обжалва във Върховния съд присъдата, която произнесе срещу него регионален съд на Балеарските острови с мотива, че песните му били изява на артистична свобода и свобода на словото, но Върховният съд не отсъди в негова полза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

21.02 2018 в 09:55

Значи ако повдигаш въпроса защо корумпиран испански аристократ продължава да получава огромни обществени средства за издръжка възхваляваш тероризма? Ако напомняш, че същия този аристократ си е сътрудничел дейно с франкистите и други фашизоиди, Испания - държава от прославения ЕС, ще те прати в затвора? И после се смеем на Северна Корея.