Хванаха наркотици за $90 млн. с най-високата чистота, виждана някога в Австралия. Шестима са в ареста

OFFNews Последна промяна на 14 август 2019 в 11:40 3354 0

Шест души бяха арестувани в Австралия и Нова Зеландия за трафик на метамфетамин и MDMA на прах. Наркотици с приблизителна стойност 90 милиона долара бяха иззети в щата Куинсланд, съобщиха от Би Би Си.

Полицията в Куинсланд заяви, че това е третото по големина изземване на MDMA в историята на Австралия. Наркотиците са с "най-високата чистота", задържана някога в щата. От тях могат да се направят 12 милиона капсули екстази.

Във връзка със случая, австралийските органи на реда арестуваха двама британци на 40 и 51 години, един австралиец на 26 години и една жена с австралийски произход на 51 години. Срещу тях са повдигнати и обвинения за притежание и снабдяване с наркотици.

Други двама британски граждани на възраст 49 и 60 години бяха арестувани в Оукланд, Нова Зеландия миналата седмица, след като там полицията иззе 200 кг. метамфетамин.

Детективският надзирател Джон Вакер от Групата за борба с наркотиците и тежките престъпления на държавното командване заяви, че изземването ще окаже влияние върху пазара на MDMA в Австралия.

„Вярваме, че със сигурност сме нарушили този канал в Тихоокеанския регион“, каза той, цитиран от австралийската медия The Australian.

Вакер допълни, че „каналите за организирана престъпност печелят значителна печалба за сметка на нашата австралийска общност, но по-важното е, че те застрашават здравето на млади хора в страната“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови