Хутите атакуваха танкер в Червено море с ракета

OFFNews 12 декември 2023 в 07:52 2717 2

Червено море

Снимка БТА/АП

Крилата ракета с наземно базиране, изстреляна от Йемен от контролиран от хутите район там, е поразила търговски танкер, като е предизвикала пожар и щети, но пострадали няма, съобщи Ройтерс.

Нападението е било извършено срещу танкера "Стринда" (STRINDA) на около 60 морски мили северно от пролива Баб ал-Мандеб. В зоната се е намирал американският разрушител "Мейсън", който се е притекъл на помощ на атакувания кораб.

Танкерът е плавал под норвежки флаг. Собственикът му е норвежката компания "Мовинкел кемикъл танкерс" (Mowinckel Chemical Tankers), а компанията - оператор е "Ханса танкерс" (Hansa Tankers), предаде БТА.

В събота хутите заявиха, че ще нападат всички кораби, насочващи се към Израел, независимо от тяхната националност, и предупредиха всички международните корабни компании да не работят с израелските пристанища.

Танкерът "Стринда" е бил натоварен с растително масло и биогорива в Малайзия и е бил насочен към Венеция в Италия, показват данни от компанията за проследяване на корабите Кплер (Kpler). Не е ясно дали корабът има връзки с Израел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

12.12 2023 в 09:54

Приятелчетата на Путик в действие! Крайно време е да хвръкнат и няколко крилати ракети от морето към сушата...

1000

1

Зла свекърва

12.12 2023 в 08:38

Още едно иранско прокси, стратегически разположено край оживен международен търговски път, за да може да пречи и да така да влияе върху повишаването на цените на горивата в нормалния свят. Задействано в полза на Русия този път, която натиска за повишаване на цените на петрола, за да има повече приходи да води война, и за да постигне рецесия и криза в Западните държави.

А нашите папагали тук си мислят, че Русия защитава "консервативните християнски ценности". Голяма борба трябва да пада, с чеченците, иранците, севернокорейците, хамасците и хутите за стратегически съюзници.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика