HIMARS удариха команден пункт на 58-а руска армия в Токмак (видео)

Красимир Крумов 25 август 2023 в 20:28 13077 3

Снимка Телеграм

Въоръжените сили на Украйна са поразили команден пункт на 58-а общовойскова армия на Русия в гр. Токмак, съобщават рускоезичните канали в Телеграм. За атаката срещу обект на руснаците в града се говори вече цяло денонощие, но видео, заснето, вероятно от руски военнослужещ, хвърля допълнителна светлина по случая.

Украински източници твърдят че ВСУ са поразили място на дислокация на техника на 58-а армия и неин команден пункт в Запорожка област. Подобни съобщения липсват в официалните доклади както на Москва, така и на Киев.

От различни ракурси се виждат стълбове черен дим над едно от поделенията на руската армия, а интересно става след появата на видеоклипа. Мъжът бяга по пътя край поделението в дъното на кадъра се вижда дим, операторът снима, пъхти, издава нечленоразделен звук и казва "и там където са БТР-ите улучиха". В този момент кадърът се променя, чува се свистене на ракета, в този момент идва HIMARS, образът се накланя на една страна, операторът губи стабилност и рухва на земята в тревите. "Взривен акорд за финал", коментират потребители.

Единственият контекст, в който се споменава Токмак от страна на ГЩ на ВСУ през последното денонощие е за напредъка на украинската армия в посока Новопрокопивка на Орехивското направление. Новопрокопивка се намира на трасето, което води към Токмак. Оттам ВСУ се опитват да заобиколят Работине от Изток.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

26.08 2023 в 08:21

Концертът на Кобзон събира бая публика.

1236

2

БотоксПутю

25.08 2023 в 22:39

На всичкото отгоре индийците кацнаха на луната и луноходът им направи днес първата разходка. Стана та каквато стана и Пригожин го отнесе.

710

1

Д-р Мазникуров

25.08 2023 в 21:45

Вайй бляд, ти да видиш! ... Петъчна HIMARS дискотека нещо, а :)? Боли ли, а рашистки уроди крадливи, долни? Още ще боли, и ще кърви! Като рушите градове и села, убивате деца, крадете и изнасилвате, тогава готено, а? Е в живота, и особено на 'Специална Военна Осерация" няма само готено ... Абе ще го разберете по най-трудния начин, няма как, ще отнеме време и жертви още но какво да се прави! Толкова са ви моралните и интелектуални възможности!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки