Хиляди на протест в Лондон искат избори веднага

OFFNews 05 ноември 2022 в 18:57 4024 3

протест
Днешният протест в Лондон.

Хиляди протестиращи са по улиците на британската столица Лондон с искане за незабавни общи избори на фона на кризата с поскъпването на живота.

Не случиха много на време протестиращите, защото в столицата на Великобритания е дъждовно, ветровито и студено. Въпреки това хиляди се събраха край Темза, за да поемат на поход към парламента. Протестът е организиран от групата „Народно събрание“ с подкрепата на природозащитниците от Just Stop Oil. Сред протестиращите бяха забелязани бившият лидер на лейбъристите Джеръми Корбин, както и бившият финансов министър в сянка на партията Джон Макдонъл.

Генералният секретар на „Народно събрание“ Лора Пидкок, която е и бивш депутат от Лейбъристката партия, заяви, че походът е "за да се изрази несъгласие с всичко, зад което застава това правителство". 

От полицията заявиха, че напълно уважават правото на хората на мирен протест и работят с организаторите за безопасното протичане, но има и групи, сред които е и Just Stop Oil, които не съгласуват предварително намеренията и действията си.

След 2 октомври са били арестувани 677 активисти на Just Stop Oil, а срещу 111 от тях бяха повдигнати обвинения. За безредици днес бе съобщено в център за задържане на мигранти в Западен Лондон. Това е станало след прекъсване на електричеството там. За щастие няма ранени.

От полицията съобщиха, че хвърлянето на запалителни бомби по мигрантския център в Дувър миналата неделя е било мотивирано от крайнодясна терористична идеология. 66-годишният Андрю Лийк хвърли три запалиотелни бомби по центъра, след което се самоуби, съобщава БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

06.11 2022 в 15:14

жалки слаби характери са наизлезли, които по скоро ще лапнат чурката на Путин, отколкото да сложат пуловер в хола си.