Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Хиляди евакуирани в Южна Корея заради тайфуна Хинамор

OFFNews 06 септември 2022 в 16:00 1093 0

/

Снимка БТА/АП

.

Хиляди души бяха евакуирани в Южна Корея заради тайфуна Хинамнор. Метеоролозите определиха климатичното явление като най-силния тайфун от десетилетия, предаде БТА. 

Стихията връхлетя южните части на страната със силни ветрове и поройни дъждове. Съобщава се за един загинал. Много пътища са прекъснати, има рухнали мостове. Училищата в засегнатите райони са затворени. Тайфунът предизвика транспортен хаос. Стотици полети са анулирани.

Двадесет и пет годишен мъж изчезна след падане в прелял от дъжда поток в южния град Улсан по данни на министерството на вътрешните работи и сигурността. В голям стоманодобивен завод в южния град Поханг са избухнали пожари, но не е ясно дали са предизвикани от тайфуна.

Правителствени служители предупредиха населението за опасността от наводнения, земни свличания и високи приливни вълни, както и за потенциалните щети от тях. Според властите Хинамнор ще бъде най-силната буря в страната от години.

Хинамнор се появи само седмици, след като столицата Сеул и околните региони пострадала от поройни дъждове, предизвикали внезапни наводнения, отнели живота на поне 14 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!