Тръмп след победата: Време е да мечтаем, време е да се обединим

OFFNews 09 ноември 2016 в 10:01 13679 23

Доналд Тръмп - новият президент на САЩ

Веднага след оповестяването на официалните резултатите Доналд Тръмп държа реч пред своите поддръжници. Именно бизнесменът спечели президентските избори в САЩ, втори в тях остана кандидатът на Демократическата партия Хилъри Клинтън. 

"Време е да мечтаем и да се обедним. Трябва да сме дръзки, а работата тепърва започва", каза следващият президент на САЩ пред хилядите, събрали се да го чуят. 

Речта си пред хората Доналд Тръмп започна с това, че преди минути е получил обаждане от Хилъри Клинтън. 

"Току-що ми звънна Клинтън. Поздрави ме за победата, аз я поздравих за работата, която е свършила за САЩ. Ние също трябва да сме ѝ благодарни за това, което е направила. Беше тежка и дълга кампания", каза Тръмп. 

Той благодари още на цялото си семейство и щаба, които се качиха заедно с него на сцената.

"Казвам на всички - аз ще бъда вашият президент, ще бъда представител на всеки американец. Трябва да обедним тази велика страна. Както казах в началото - това не беше кампания, а движение на здраво работещите американци, искащи светло бъдеще за тях и техните семейства", каза Тръмп.

Партньорства, а не кофнликти поиска следващият президент на САЩ.

Също така Тръмп описа бъдещето на САЩ - инфраструктурни проекти, които ще дадат работа на милиони американци. Болници, пътища, мостове, сгради, но нито дума за прословутата стена на границата с Мексико.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews