Хамас пуска чужденци от Ивицата Газа. Сред тях имало българи

OFFNews 01 ноември 2023 в 10:27 3191 3

Снимка бТВ архив

Палестинското терористично движение Хамас, израелските и египетските власти с посредничеството на Катар и в координация със Съединените щати са постигнали споразумение, за освобождаване на чужденци и тежко ранени лица от Ивицата Газа пред граничния пункт "Рафа", предаде ТАСС.

Според изданието сред чужденците, на които ще бъде позволено да преминат през границата с Египет има и българи. 

Израелски медии съобщиха, че терористичната групировка е обявила списък с около 400 души от различни националности, включително палестинци с двойно гражданство, които трябва да се явят в 7 ч. местно време на пункта, за да напуснат Ивицата Газа. Местните медии обаче не посочват националностите на чужденците. 

Пред OFFNews от Министерството на външните работи не отговориха на въпроса има ли българи в този "списък", като поискаха писмени въпроси, без да се ангажират със срок за отговор. 

Руската агеция съобща, че списъкът, публикуван от Хамас, е с общо 430 души. В него са посочени имената на граждани на Австралия, Австрия, България, Индонезия, Йордания, Финландия, Чехия и Япония. Палестинци с двойно гражданство, служители на Международния комитет на Червения кръст и неправителствени организации също ще имат право да напускат анклава.

По-късно телевизионният канал Al-Qahera al-Ihbariya съобщи, че десетки линейки навлизат в ивицата Газа от египетска територия през контролно-пропускателния пункт "Рафа", за да вземат първата група ранени и тежко болни палестинци от ивицата и да ги доставят на египетска територия .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

3

edin slep

01.11 2023 в 13:23

То пък една религия Valioka, още докато е жив Мохамед пророка, неговите последователи са го питали как така (като наш ББ) ту им казва едно, ту друго, кое да следват? Той пък какво им казал? - Ако има някакви противоречия, приемайте ги с вяра.

С две думи - нямам думи.

12078

2

edin slep

01.11 2023 в 13:21

Съчувствам им на палестинците в Газа, но докато там ги има Хамас, Исламски джихад и прочее гадове, нищо добро не ги чака.

Ако в Газа се нормализират нещата, хората ще си работят в Израел и никой няма да ги бомбардира, а не цял свят да ги храни и пои, за да правят деца, които да воюват ...

318

1

Valioka

01.11 2023 в 13:19

Хамас ептем объркаха уйдурмата - пускат неверници и даже пуснаха еврейки на свобода... Това е далеч от прокламираната от тях идеология. Техният кодекс ги учи, че всеки един от организацията трябва да убива евреите, а коранът ги учи, че трябва да държат неверниците вързани и при нужда да ги убиват. Това е то, религия та дрънка - кървава, келешарска религия, не струва и пукната пара, но върти главите на фанатиците. И добре ги върти, не думай...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика