Хакери срещу шпиони. Изтекоха данните на 1000 резиденти и агенти на украинското разузнаване

OFFNews 06 юли 2022 в 10:09 17983 4

Руските хакери твърдят, че имената в списъка са на агенти и резиденти на украинското военно разузнаване

Снимка ТАСС

Руските хакери твърдят, че имената в списъка са на агенти и резиденти на украинското военно разузнаване

Хакерската групировка RaHDit е пуснала със свободен достъп в интернет имената и данните на 1000 служители на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, съобщи РИА Новости. В сряда предиобед сайтът, на който е публикувана изтеклата секретна информация, беше претоварен и трудно се отваряха дори кешираните му версии. От руските служби са потвърдили автентичността на списъците.

Хакерите, които са известни като “Злите руски хакери”, са използвали пропуски в системата на защита на мрежата на украинското военно разузнаване в централата на службата на остров Рибалски в Киев. “Злите” твърдят, че това е само първата порция от изтеклите материали.

Сред разкритите разузнавачи са представителите на резидентурите при посолствата в Русия, Индия, Австрия, Виетнам, Южна Африка, Италия, Турция и Иран. В списъка фигурират и имената на кураторите на военното разузнаване в Българя, Полша, Унгария и Словакия, на инструктори по диверсии и на представители на спецподразделения за водене на агентурно и силово разузнаване.

От началото на войната в Украйна това е най-голямото изтичане на чувствителна информация от украинските служби. Преди това военното разузнаване на Украйна изкара в сайт имената, телефоните и личните номера на агентите на руските служби в Западна Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

08.07 2022 в 11:49

А руските агенти се знаят - всеки руснки администратор. Няма пропуск.

3767

2

Име на профила

06.07 2022 в 11:04

Ако украинците имат грам акъл сами ще ги изтеглят, дори списъка да е фалшив. Справедливо или не, тези хора са компрометирани.

-4778

1

137

06.07 2022 в 10:57

Сега очаквам последователност от страна на правителството в оставка. Чужди шпиони и агенти нямат място на нашата територия. Да ги казват кои са и по пътя на руските такива с начална точка терминал 2.

 
X

Да помогнем на украинските деца!