Гръцката брегова охрана стреля по турски товарен кораб

OFFNews 04 юли 2017 в 08:55 2703 2

Гръцката брегова охрана е открила предупредителен огън срещу товарен кораб, плаващ под турски флаг край егейския остров Родос, съобщава електронното издание Ekathimerini. Инцидентът се е случил в понеделник. Предполага се, че плавателният съд е превозвал наркотици.

Съгласно разпространените данни, огънят е открит, след като товарният кораб не е отговорил на многобройните призиви, отправени от бреговата охрана на Гърция. Ситуацията се е нормализирала, когато плавателният съд е навлязъл в турски териториални води.

Телевизионният канал CNN Turk предаде, че гръцката брегова охрана е открила огън, след като съдът с турски флаг е отказал да изпълни инструкциите да се прибере в пристанището на Родос за проверка.

Инцидентът се случи на фона преговорите на високо равнище за Кипър в швейцарския курорт Кран-Монтана, които навлязоха във втора седмица. На дневен ред в обсъжданията е спорният въпроса за сигурността на разделения от десетилетия остров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

2

neverland

04.07 2017 в 11:10

Еее не се прави така, това стреляне, просто защото не са спазили разпореждане...това беше едно време, сега вече всичко е фино, леко, внимателно.

42249

1

Denis Rizanov

04.07 2017 в 10:14

Защо така гърците стрелят по своите НАТОВСКИ ПАРТНЬОРИ?!