Google стана първият носител на „Наградата за мир“ на Украйна

OFFNews Последна промяна на 25 май 2022 в 12:52 758 0

Наградата за мир на Украйна

Снимка Telegram / FEDOROV:

Министърът на дигиталната трансформация на Украйна Михаил Фьодоров връчи първата „Награда за мир“, учредена от украинската държава, на компанията Google. Фьодоров връчи приза на вицепрезидента на Google Каран Бхатия, съобщи „Хромадске“.

Специалната „Награда за мир“ е учредена от президента на Украйна Володимир Зеленски за компании и корпорации, напуснали руския пазар. С приза може да бъдат удостоявани и правителства и политици от световен мащаб, които най-много подкрепят Украйна и нейната борба срещу агресора.

При връчването на наградата Михаил Фьодоров подчерта, че приносът на корпорацията за бъдещата победа на Украйна е безценен. Компанията Google беше една от първите, които се присъединиха към санкциите срещу Русия като затвори редица руски пропагандни медии в YouTube, спря новите регистрации в облачните услуги, преустанови действието на Google Pay и функциите за монетизиране на YouTube в Русия.

Корпорацията също така подкрепи Украйна в кибервойната, като предостави инструменти за защита на украинските акаунти срещу кибератаки. Служители на глобалния гигант направиха дарения за милион и предоставиха безвъзмездни средства на стойност 45 милиона долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X