Годеницата на Хашоги: Мохамед бин Салман да бъде наказан незабавно

OFFNews 01 март 2021 в 14:16 2125 0

Снимка Архив - BBC

Годеницата на убития в посолството на Саудитска Арабия в Истанбул журналист Джамал Хашоги призова Мохамед бин Салман да бъде наказан наказан незабавно, след като в петък беше публикуван доклад на американското разузнаване, според който престолонаследникът е одобрил операцията за залавяне или ликвидиране на Хашоги, предаде Ройтерс.

"Съществено важно е престолонаследникът да бъде наказан без отлагане", написа в "Туитър" Хатидже Дженгиз. 

"Ако престолонаследникът не бъде наказан, това ще бъде знак, че на главния виновник може да му се размине за убийство, което пък е опасност за всички нас и ще бъде петно върху човечеството", написа още тя.

Малко след като докладът беше разсекретен Вашингтон наложи санкции върху 76 саудитци, замесени в убийството, но не и върху Мохамед бин Салман. Хатидже Дженгиз  разкритикува  това и заяви: "Изключително важно е световните лидери, като се започне от администрацията на Байдън,  да се запитат дали са готови да си стиснат ръцете с един човек, който доказано е виновен за убийство."

Джамал Хашоги беше колумнист на в. "Вашингтон пост", като голяма част от материалите му бяха критични към кралското семейство и по-специално към Мохамед бин Салман. Хашоги беше убит и тялото му беше разчленено в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул през 2018 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!