Гласът на Русия: Европа си затваря очите за радикалния ислям

17 октомври 2013 в 00:56 7687 15

Илюстрация: sxc.hu
Илюстрация: sxc.hu

Лагерите за подготовка на уахабити отдавна успешно действат в много европейски страни. Властите в Европа или не обръщат внимание на това, или съзнателно премълчават фактите. Джихадът е вече в Европа, твърди държавната руска медия „Гласът на Русия”.

Разследване на радиостанцията установило, че радикалните ислямисти във Франция са все по-активни. Но европейските власти предпочитат да си затварят очите за глобалния проблем - след всеки терористичен атентат твърдят, че това е частен случай, констатира държавната руска медия.

Във Франция и Белгия продължава набирането на младежи и хора на средна възраст за операции в името на джихада. Хората отиват да воюват за пари, има определени държави, които плащат за такива операции. Операциите по набирането се провеждат от хора със сунитско вероизповедание - с това със сигурност се занимава Саудитска Арабия, заявява пред „Гласът на Русия“ почетният председател на белгийския Сенат Ан-Мари Лизин.

Държавната руска медия цитира и становището на френския журналист Жан-Мишел Верноше. Той твърди, че в последно време във Франция са били подготвени около 400 бойци-уахабити, които са отишли да се сражават за сирийската опозиция.

Рано или късно те щели да се завърнат вкъщи, но едва ли ще предпочетат живота на обикновените граждани. Така джихадът, според Верноше, вече е на прага на европейските градове, но властите продължават да се преструват, че нищо не се случва.

Според журналиста, Катар, както и Саудитска Арабия, постепенно изкупуват Франция.

Прогнозата на Верноше, цитирана от „Гласът на Русия“, е такава - французите не трябва да се изненадват, ако след 10 години ги карат да извършават мюсюлмански обреди под дулата на оръжията, съборят храма „Парижката Света Богородица”, изсекат лозята им и накарат техните жени и дъщери да носят фереджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!