Героят, който се изправи срещу убиеца в Орегон

Последна промяна на 02 октомври 2015 в 20:30 7607 7

Крис Минц се възстановява. Снимка: Facebook

Ветеран от армията беше прострелян седем пъти, докато се опитваше да спаси студенти при стрелбата в колеж в американския град Розбург, в щата Орегон снощи. За щастие мъжът е откаран веднага в местна болница, опериран е и се възстановява.

Името му е Крис Минц и той просто се опита "да предпази няколко човека", както каза леля му Шелиа Браун пред NBC News. "Казаха ни, че Крис е направил героични неща, за да предпази хората", заяви г-жа Браун.

Роден в Рандълман, Северна Каролина, Минц е служил около 10 години в армията и тъкмо е започнал колеж в Орегон. Нападението в колежа снощи е поставило 30-годишния мъж в ситуация, в която или да се жертва с надеждата да спаси човешки животи или тихо да се моли за собствения си. Малко хора биха избрали първото, но той го направи. Минц е прострелян в корема, ръцете, гърба и след нападението е с два счупени крака.

"Казаха ми, че се е изправил срещу убиеца. Крис никога не би стоял отстрани и просто да гледа как нещо ужасяващо се случва", заяви братовчедът на Минц Дерек Буржо пред DailyMail.

Буржо каза още, че е постъпил заедно с Минц в армията след завършване на училище. След напускане на армията Крис Минц се е занимавал с боеве в клетка и е кандидатствал в колеж. Едно от най-съкровенните му желания обаче е да е фитнес инструктор.

Крис Минц заедно със сина му. Снимки: Facebook

В Орегон 30-годишният мъж отглежда сина си Тайрик, който по стечение на обстоятелствата точно вчера е имал рожден ден. Минц е започнал денят на трагедията в Орегон с Фейсбук пост, в който честити рождения ден на детето си.

Преди няколко дни пък съдбовно или не той е публикувал следния статус в социалната мрежа:

"Защо да губим времето си, чудейки се как и кога ще се наслаждаваме на живота. Спомените са това, заради което си заслужава да живеем. Дори лошите такива ти носят възможността впоследствие да обичаш хубавите."

Кампусът на колежа в Орегон. Снимка: Facebook

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.10 2015 в 15:04

просто добър човек.

02.10 2015 в 21:44

Не за лидерство, а за "свясност", това имах предвид. Лидерството е допълнително, "екстра", един вид. Бих искала да мисля, че наистина са 5 на 100, това е.

02.10 2015 в 21:33

Тук не става въпрос за лидерство ,а за рискови действия в рискова ситуация,не става въпрос за геройства ,а за действия които не могат да се изискат от всеки ,а и не всеки ги има!Просто казано като теорема за смелост,това е качество което се отключва в определени ситуации от определени хора,когато масата изпада в паника ,други се отключват с адекватни действия,някои като Минц са минали подготовка,някои не ,но знаят как и тези други не са много , горе -долу 5 на 100.

02.10 2015 в 21:07

Респект!!!

02.10 2015 в 21:00

Емо, ако са 5 на всеки сто, това е направо невероятно, мисля! Защото изследвания показват, че на 1000 човека са нужни само 8, за да ги поведат, ако са достатъчно убедителни. Иначе съм 100% съгласна с теб.

02.10 2015 в 21:00

Емо, ако са 5 на всеки сто, това е направо невероятно, мисля! Защото изследвания показват, че на 1000 човека са нужни само 8, за да ги поведат, ако са достатъчно убедителни. Иначе съм 100% съгласна с теб.

02.10 2015 в 20:42

Минц е истински,а такива хора има много малко!От 100 ,най-много 5,това от равносметка от лична ситуация на обществено място!РЕСПЕКТ!