Германски джихадист отправи заплахи към канцлера Ангела Меркел

Offnews 16 октомври 2014 в 12:20 1800 2

Германец, заминал да се бие за "Ислямска държава" в Сирия, публикува заплашително видео срещу канцлера Ангела Меркел. В него конвертиралият към исляма мъж призовава събратята си от всички европейски държави да се посветят на битка за Алах срещу „мръсните” европейци, съобщи БНР.

Видеото е публикувано тази нощ и съдържа заплахи срещу германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд, британския премиер Дейвид Камерън и американския президент Барак Обама и руския държавен глава Владимир Путин. Заплахите изрича германец, биещ се на страната на ислямистите с псевдонима Абу Давуд. За него се знае, че е от Гладбек и се казва Михаел Ен.

Той е бил наблюдаван от службите за сигурност в Германия, тъй като е смятан за податлив за ислямистка пропаганда. Посещавал е вече забранената салафистка група „Милату Ибрахим” в Солинген.

Във видеото ислямистът нарича Обама мръсен лъжец, който заблуждава народа си и го принуждава да прави страхливи въздушни удари. Същото важи и за мръсната Меркел, казва той, която прави подаръци на Израел. Съберете се всички – Оланд, Камерън, Путин. Съберете се срещу мюсюлманите, за да загубите тази битка, призовава той.

Михаел Ен е заминал за Египет с жена си през 2012 г., след което е забелязан в Либия, а оттам се е прехвърлил в Сирия. Говорителят на Ангела Меркел все още не е коментирал видеото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!