Германската полиция продължава да издирва заподозрян терорист

ОFFNews 09 октомври 2016 в 21:34 5479 1

Полицията в Германия продължава втори ден акцията по издирване на сириеца Джабер ал Бакр, за когото се смята, че е подготвял терористичен акт в страната, предава БНТ. Вчера германските органи на реда откриха в квартирата на сириеца в град Кемниц взривно вещество.

Днес полицията щурмува втори апартамент и задържа възможен съучастник. Трима души бяха арестувани вчера за връзки с ал Бакр, а двама от тях вече са на свобода. 

Досега са получени над 80 сигнала на граждани за издирвания. Според "Шпигел", позоваващ се на вътрешна полицейска информация, сириецът е избягал след предупредителни изстрели срещу него. Специалните сили щурмуваха жилището по сигнал на вътрешното разузнаване, че Ал-Бакр, който готви атентат, се намира там. 

В района на жилището и гарата бяха задържани трима предполагаеми съучастници на Ал Бакр, но в ареста остава само един. Според Дойче веле говорител на германското контраразузнаване е отказал да коментира данните, че сириецът е свързан с "Ислямска държава" и че е пристигнал в страната като бежанец. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews