Германия сменя мобилизационния си план

OFFNews 23 август 2016 в 10:35 7087 7

Снимка dpa

Германците да складират запаси от храна и вода за 10 дни в случай на извънредно положение, предвижда обновената концепция за гражданска защита на германското правителство. Днес проектът на документа ще бъде предложен за обсъждане на германските министри.

Той е от 69 страници, изготвен от Министерството на вътрешните работи на Германия и извадки от несекретната му част бяха публикувани от Frankfurter Allgemeine (FAZ) вчера. Концепцията се обновява за пръв път от Студената война насам.

На германските граждани се препоръчва да складират  храна и вода в случай на национално извънредно положение за 10 дена, като дневното препоръчително количество питейна вода на човек е 2 литра. Някои опозиционни депутати заявиха, че новата концепция е всяване на паника.

В концепцията се подчертава, че "нападение на германска територия, което изисква конвенционална защита, е малко вероятно". Но не може да се изключи в бъдеще да има заплаха за сигурността да нацията, затова са необходими мерки за гражданска защита.

Малко след оповестяването на проекта за концепцията германците започнаха да иронизират случващото се под хаштага "презапасяване".

Всяка държава има планове за мобилизация и защита на населението. България, например, за последно е обновявала своя преди повече от 10 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12830

7

Traian Savov

23.08 2016 в 21:33

То пък големият план дет са го измислели, дано не им е отнело много време, крийте са у вас с пиячка хахаххахаах че аз туй си го прая от 20 години насам..

Не, сериозно това ли ви е великият план, ако стане нещо да патканстваме из дупките докато ни изкарат из къщята един по един и ни избият.. ВЕЛИК ПЛАН ОТ ВЕЛИКИ ХОРА няма що!!!!!!!!!!!!!!!

12830

3

Traian Savov

23.08 2016 в 12:28

а ако Флезнат в мола с картешници къФ е плана!!!!

15256

2

mendi

23.08 2016 в 11:02

Е па тия напълниха Европа с ислямисти, и се сетиха че може да има някаква "заплаха за сигурността на нацията".
В последните 100 години баш заради германците цяла Европа два пъти беше разрушена и опустошена, е не се научиха! Леля ви Меркел сега ще докара по голяма катастрофа от Хитлер! до 2030 Европа пак ще е в пламаци, и ние покрай нея!!!

29585

1

Izalina

23.08 2016 в 10:56

"Всяка държава има планове за мобилизация и защита на населението. България, например, за последно е обновявала своя преди повече от 10 години"

Кой точно документ се визира?
Има изобилие от планове на национално и регионално ниво, които най-общо касаят бедствия, аварии и тероризъм и периодично се актуализират - уж.
Бас държа, че населението ни не е надлежно запознато, кога какво се полага, еле пък в такива детайли колко литра вода за колко дни на глава му трябва.