Германия се опасява от нова война на Балканите

OFFNews Последна промяна на 03 ноември 2015 в 13:04 11885 13

Канцлерът на Германия Ангела Меркел предупреждава за евентуална нова война на Балканите, ако Германия затвори границата с Австрия, съобщава германския таблоид "Билд".

"На Западните Балкани вече има напрежение и не искам там да се случат военни сблъсъци", каза канцлерът. Също така тя не иска "да се засилва мрачния тон", но смята, че "ситуацията може бързо да се влоши".

Експерти предупреждават, че ако Германия затвори границата си с Австрия, тя ще бъде последвана от балканските държави, през които минава мигрантският поток. Самата Меркел дава за пример Унгария, която затвори границата със Сърбия. Според нея затворянето на границата от страна на Германия ще доведе до сътресения.

"На Балканите вече има напрежение, а мигрантската криза може само да доведе до допълнително напрежение, за което говорихме неотдавна на срещата в Брюксел", смята Меркел. Според канцлера основната задача на Германия, като една от най-влиятелните държави в ЕС, е да се намери общо решение за мигрантската криза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.11 2015 в 12:23

да имигрират в Саудитска Арабия и Кувейт - доесга не са приели и един бежанец!
а че тези "бежанци" са джихадисти от Пакистан и Афганистан на всеки трябва да е ясно

03.11 2015 в 19:17

Бабата се върти на чепат кур. Иска и се на изкукалата бабишкера тук да почне война, та онези дето толкова приканваше да спрат да идват. Но заради емигрантите нито Словения ще обяви война на Хърватска, нито пък те на Сърбия, нито Сърбия на Македония, нито пък макетата на маляките.
Бомбата съвсем скоро ще гръмне. Но не на Балканите, ами в Германия. Бабата просто не смее да го каже.
Дереджето е много лошо. Наистина. Бюджета е празен, данъците растат, лагерите претъпкани, задава се национализация на частни имоти за настаняване на емигранти, гонят германците от общински жилища заради емигранти. Бабето излъга арабетата , че за всеки ще има къща и кола / в едно интервю едно току-що пристигнало негро пита, кога ще си получи къщата и колата?!/
Вместо това, лагер, студ и нанай си мъни. В Австрия арабески бяха обявили гладна стачка, щото искали обещаните 2000 евро джобни и право да пътуват където си искат. Германците намалиха джобните, а от 1 ноември вместо пари щяха да дават само ваучери. Не зная дали вече прилагат това решение на парламента.
В лагерите арабеските вече се репчат на полицията и заплашват, че ще оказват въоръжена съпротива. Ама робовладелската преса мълчи. И ни залива със сълзливи приказки за бедните бежански дечица.

Скоро ще се събуди Фюрера и ще въведе ред!Arbeit macht frei! Комини бол!
Да еба и демокрацията!

03.11 2015 в 18:48

Алчността и егоизма съсипаха целият умствен потенциал на човешкото създание, вижте го докъде се докара, паралелно с това си прецаква климата и подходящите условия за живот, вече няма никакво развитие на съзнанието, само някакви примитивни и инстинктивни изблици и реакции на уплашени животни, здравият разум се превърна в утопия :D

03.11 2015 в 15:10

Отвлича вниманието, щото и се разклати столчето.

03.11 2015 в 14:51

А какво ще стане, ако България и другите балкански държави плюят на калпавите ви правила и започнат да защитават границите си, като стрелят по всеки нарушител и изхвърлят всички имигранти? Не че ще стане това, защото никой управник у нас не мисли за народа и България, ама не се перчи много!

03.11 2015 в 14:49

Доколкото си спомням историята, почти всички големи войни в Европа са запалени от Германия. Лошото е, както казва Бисмарк, че накрая винаги идват руснаците.

03.11 2015 в 14:47

"силно ме безпокои слепотата на Запада. Имам усещането, че се надяват някак си нещата да се оправят от самосебе си"

Няма такива работи, никой не е сляп - подготвя се сриването на Европа и това си е на най-високо държавно(ако още има смисъл тая дума) / управленско ниво.
На всички висши политици им е ясно, но си траят - чудесна демонстрация на сила.
Само Орбан се държи адекватно.

03.11 2015 в 14:46

Ма, Меркелице, нали ти ги покани, ма ? Покрай твоята черга, ще се запали и нашата. Проста тиква ! Досущ като Баце !

03.11 2015 в 14:36

Това звучи повече като предупреждение , баба Меркел знае много добре ,че ако западна Европа спре да приема бежанци , то ние не можем да спрем да приемаме бежанци . Тя е много по наясно от състоянието на армията ни и границата ни от колкото ние самите , че и от Богопомазания .
Западна Европа не се надява да се справят с бежанците , те доказаха , че не могат да интегрират масите . Франция има милиони северно африканци които освен , че са понаучили езика не са захвърлили религиозните и етносните си навици . В Германия има милиони турци които са си по турци и от турците , в Британия има милиони пакистанци , които са си пак пакистанци просто са в Англия . Така , че Европа е доказала , че не може да интегрира тези общества , единственото което прави е да ги настанява и подхранва с помощи , което просто консолидира различни културни огнища по големите европейски градове .
Но докато те имат известна военна мощ , ние нямаме никаква ,и едни сблъсъци на хилядите мигранти ние сме практически безпомощни .....