Германия отзова за консултации посланика си в Анкара

OFFNews 04 ноември 2016 в 13:57 3785 5

Германия отзова за консултации своя посланик в Турция, след като властите в Анкара задържаха десетина депутати от основната прокюрдска партия.

Това съобщи германската редакция на The Local, цитирана от Фокус. Борбата с тероризма не трябва да се използва като извинение, за да се затвори устата на опозицията, е позицията на Германия. 
Външният министър Франк-Валтер Щайнмайер отзова посланика на страната в Турция за консултации относно „последните развития в Турция“, обяснява източникът пред изданието.
Докато Анкара „има правото да се бори срещу заплахата на тероризма и да се справя с кървавия опит за преврат чрез закона, това не трябва да служи като оправдание да запушат устата на опозицията и да я поставят зад решетките“, добавя източникът.
Двама лидери на прокюрдската „Демократична партия на народите“ (HDP), както и девет нейни депутати, бяха задържани в драматична ескалация на репресиите на Анкара, предизвикани след неуспешния опит за военен преврат от юли, срещу водещи прокюрдски политици, припомня изданието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

5

Traqn Savov

04.11 2016 в 18:02

Русия и Турция са си само достатъчни, така че ЕС какво им се бърка......

15509

3

Бухльо

04.11 2016 в 14:12

А някакви "консултации" по въпроса, че искат да си "бодат знамето" извън територията си?