Германия откри втори плаващ терминал за втечнен газ в Лубмин

OFFNews 14 януари 2023 в 21:48 1814 2

Снимка БТА / АР

Очаква се през следващите месеци да бъдат пуснати в експлоатация още няколко терминала.

Канцлерът Олаф Шолц участва в церемония по откриването на втория германски плаващ терминал за втечнен природен газ в град Лубмин, разположен на брега на Балтийско море, предаде Асошиейтед прес.

Церемонията се състоя по-малко от месец след като той откри първия германски терминал за втечнен природен газ във Вилхелмсхафен. Очаква се през следващите месеци да бъдат пуснати в експлоатация още няколко терминала, включително и още един в Лубмин.

Германското правителство взе решение за изграждане на новите съоръжения броени дни след началото на руската инвазия в Украйна.

Терминалите са част от усилията на Берлин за предотвратяване на енергийната криза, които включват и временно активиране на стари въглищни електроцентрали, както и удължаване на срока на експлоатация на последните три атомни електроцентрали в страната. Те трябваше да бъдат изключени в края на миналата година, но германските власти решиха да останат в експлоатация до средата на април.

Германия работеше и за запълване на газовите си хранилища преди зимата. Миналата седмица федералната агенция за регулация на мрежите заяви, че тази зима е "все по-малко вероятно" да има недостиг на газ.

Шолц похвали скоростта, с която са построени първите терминали, и заяви, че специалният кораб за регазификация, необходим за третия германски терминал в Брунсбютел, ще пристигне следващата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

2

DARTH VADER

15.01 2023 в 01:12

ГЕРМАНЦИ,СЪР...

1236

1

БотоксПутю

14.01 2023 в 22:28

Ами германците да вземат да направят и един плаващ терминал в Александрополис, защото неплаващия не е ясно кога ще стане.