Германия и Франция засилиха сигурността на еврейски обекти след атаката на Хамас

В Обединеното кралство съобщиха за редица инциденти след нападението

OFFNews 08 октомври 2023 в 08:19 809 0

Снимка pixabay

Германия и Франция предприемат мерки за засилване на сигурността около еврейските синагоги, училища и паметници след изненадващата атака на палестинската група Хамас срещу Израел, съобщи Times of Israel. 

Германия увеличава полицейската защита на еврейските и израелските институции, докато някои поддръжници на палестинците излязоха по улиците на Берлин, за да отпразнуват нападението.

"В Берлин полицейската защита беше незабавно засилена", каза министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер пред "Билд". Тя допълни, че правителството тясно координират своите действия с регионите в страна. 

Германските власти наблюдават отблизо "потенциалните поддръжници на Хамас".

Франция се фокусира върху еврейските синагоги и училища в градовете в цялата страна.

В Обединеното кралство лондонската полицейска служба обяви, че е увеличила патрулите в части от столицата на Обединеното кралство след "редица инциденти... във връзка с продължаващия конфликт в Израел и границата с Газа".

Призовават се всички, които са били обект на заплахи или се притесняват за безопасността си да се свържат с полицията

Полицията в Лондон бе призована да се намеси, след като в социалните медии бе публикувано видео на телевизионно предаване, което показва хора, които развяват палестински знамена и ръкопляскат бурно на събирания в Западен Лондон.

Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че е в постоянен контакт с ръководството на полицията. Той допълни, че насилието в Близкия изток може да доведе до увеличение на престъпленията от омраза в Лондон, но изтъкна, че подобни прояви няма да бъдат толерирани в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика