Ген. Марк Мили за войната: Стреляли са ме, взривявали са ме, но такова нещо не съм виждал

Войната на хартия и истинската война са съвсем различни, казва ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ

OFFNews 11 септември 2023 в 16:05 27883 8

Марк
Ген. Марк Мили.

Ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили призна, че никога не е виждал такава интензивност на бойните действия, както случващото се в момента в Украйна.

Мили заяви пред CBSNews, че провежда ежеседмични разговори с главнокомандващия на украинските въоръжени сили Валерий Залужний. Понякога тези разговори са по-чести - два, три пъти седмично. Освен това разузнавачите от секретния център на Пентагона го информирали по няколко пъти на ден за хода на сраженията в Украйна.

Мили признава, че има богат военен опит, но интензивността на войната в Украйна е непосилна за него.

"Виждали ли сте някога такива сражения?", попита журналистът.

Отговорът е:

"Не, участвал съм в много сражения. Автомобилите, с които пътувах, бяха взривявани няколко пъти с мини, самоделни взривни устройства, стреляли са ме с РПГ. Но никога не е имало такава интензивност."

Украинската офанзива, в чието планиране е участвал Мили, среща по-силна от очакваното съпротива. Генералът потвърждава това.

"Тя (контраофанзивата) върви по-бавно, отколкото хората очакваха... Но това е разликата между войната на хартия и истинската война. В нея умират истински хора и се взривяват истински превозни средства, така че хората са склонни да забавят темпото в такива ситуации. Но те напредват с всеки изминал ден", каза Мили.

Според генерала всички прогнози в момента са безпредметни и в момента не е ясно нито колко време още биха могли да издължат украинците, нито колко сили са останали на руските окупатори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

9

6екеr4о

13.09 2023 в 10:06

СпиртНосеният отдавна не се беше появявал, за да тресе простотии и да цапа форума, но очевидно толкова му е акъла...

А личното ми мнение е, че отказът на ген. Мили да прави прогнози за развитието на военните действия в УкраИна не е нещо непременно отрицателно. Неговите позиции за мен в повечето случаи са били много хлъзгави и/или конформистки!?

10298

8

AntiZ

12.09 2023 в 17:31

С тролове не се спори, г-н Мазникуров (:D)както и с радиоточка! Руските диваци имат едно безспорно качество: да се избиват взаимно. Най-много руснаци са избити от руснаци! Това е прекрасна тяхна черта и трябва да се поощрява! А че кацапската диващина излиза извън границите на помийната яма РФ, е проблем най-вече за съседите им.

710

6

Д-р Мазникуров

11.09 2023 в 19:35

spirit, точно украинците имат "идея" за какво се бият, виж твоите пършиви и крадливи ватници дали и какви изобщо идеи имат е друг въпрос - освен кражбите, насилието, зверствата, разрушението и поркането! Може би фикс-идеята че нещо са много "велики", и че могат да си правят каквото щат ли, не знам и аз? "Идеята" която споменаваш се нарича "Родина", или може да се каже това да си "свободен човек", да имаш избор, да не искаш да си роб на московските или други азиатски сатрапи, да градиш и избираш Бъдещето си и това на децата. Идеята се нарича с простичкото име "Свобода". И се казва още "Свобода Или Смърт". Но докато такива като теб могат само да повтарят тези свети думи като папагали, хората умират за тях. Не защото им дават пари и оръжия. Или пък да може да ги накара за това някаква "хунта". Сега и там - бият се и умират. Ами не знам и аз как да ти обясня по-добре. За жалък русоробски мръсник и нехранимайко като теб такива идеи са наистина непонятни, и сигурно са смехотворни даже, факт!

1017

5

Hi

11.09 2023 в 19:15

Ало, Оригиналът spirit...
Ясно е единствено, че си безгранично ***, защото пишеш простотии за копейки.
Сигурен съм, че ако рашките дебаркират във Варна, пръв ще им носиш букетчета.
За разлика от теб украинците имат кауза и тя се нарича Родина!
Срам, че ползваш българския език. Поне се изразявай на родния...

910

4

бай Падежко

11.09 2023 в 17:19

Оредере, има раздвоение, но не е там, където си мислиш...

606

3

order

11.09 2023 в 16:53

Глас народен! Европейците подкрепят хуманитарната помощ за Украйна, но са раздвоени за военната...

2550

2

alfakentavur

11.09 2023 в 16:42

И така вече 565 дни "тридневна" операция.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки