Газово ембарго сега! Атакуваха с голи гърди германския канцлер в деня на отворени врати в Берлин

OFFNews 21 август 2022 в 18:27 11222 8

Голи до кръста активистки атакуваха Шолц с искане за газово ембарго срещу Русия.

Снимка БТА / АР

Голи до кръста активистки атакуваха Шолц с искане за газово ембарго срещу Русия.

Политически активистки прекъснаха за кратко програмата на германския канцлер Олаф Шолц в деня за отворени врати в правителствения квартал в Берлин, съобщи Берлинер цайтунг.

По традиция в деня на отворените врати гражданите на германската столица могат да се доближат до своя канцлер, да му зададат въпроси, да се снимат, да разговарят. Две момичета, за които се предполагаше, че са имали същите намерение бяха допуснати от охраната също в непосредствена близост до Шолц от двете му страни. Гардовете видимо са подценили „бомбите“ под дрехите им, защото само след миг активистките хвърлиха горнищата си и протестираха с голи гърди с лозунга „Газово ембарго сега“. Досега федералното правителство отхвърля идеята за газово ембарго срещу Русия с оправданието, че не може да гарантира по друг начин енергийните доставки. Въпреки това Русия едностранно пък намали тези доставки.

Според репортерите, присъствали на мероприятието Шолц първо леко се подразнил, но после запазил самообладание и, както твърди „Берлинер цайтунг“, се усмихвал палаво, след което се засмял пред камерите. Жените са били изведени от охраната и полицията извън района на срещата. Преди да им се нахвърли охраната, младите жени разхвърлиха над главата на канцлера цветни банкноти от настолна игра.

В правителствения квартал на Берлин в неделя се стекоха хиляди германци, които чакаха на опашка пред Федералното канцлерство за да могат да задават въпросите си на канцлера Олаф Шолц и вицеканцлера Роберт Хабек в неформална обстановка. Работата си в правителството представиха пред избирателите и други членове на правителството. Обичайните дни на отворените врати през август бяха прекъснати за две години заради коронавируса, а за първи път „светофарната коалиция“ на ГСПД, зелените, и либералите от СвДП се представи заедно под лозунга „Демокрацията кани“.

Освен срещата с голите активисти Олаф Шолц трябваше да се разголи и по въпроси от хигиенен характер. Някой го попита колко често се къпе, явен намек за призива на Федералното правителство към германците да се къпят по-малко. „Всеки ден.“ – отговори Шолц, с което предизвика смях в множеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

8

редовно четящ

22.08 2022 в 08:04

Не само газово, но и визово ембарго.

-3667

6

fik1

21.08 2022 в 22:02

А те защо въобще искат да идват в Гейропа пълна с нацисти и страховити джендъри зад всеки ъгъл? Или пък не мислят така и подкрепата за Путлер не е 80%? Кое е последно? Трудно е с тези тоталитарните режими, които сами си измислят реалността.

2550

4

alfakentavur

21.08 2022 в 20:55

Точно от там, откъдето се е взимала омразата към германците през 40-те години на 20 век.
С голямата разлика, че издънките на германия са около 10-тина години. А на Рашистан - няколко века.

4038

2

Moirae

21.08 2022 в 19:33

Не само газа. Трабва и издаването на визи за руски граждани да се спре.