Гърция затвори границите си за тирове заради снега, стачка блокира въздушния транспорт в Германия

OFFNews 10 януари 2019 в 09:16 1345 0

Снимка DPA

Гърция затвори границите си за тирове заради снега. Стотици тежкотоварни автомобили чакат на граничен пункт "Кулата-Промахон" вече 20 часа, опашката е 5 км, съобщава Нова тв.

Валежите не спират, снежната покривка в Гърция е близо 40 см.

България също въведе ограничения.

Леки автомобили се пускат.

И докато сухоземната граница на южната ни съседка е блокирана, транспортна стачка осуетява въздушното движение в Германия.

Предупредителна стачка на три големи летища в Германия предизвика отново проблеми във въздушния трафик. Над 110 000 пътници са засегнати от протеста на служителите по сигурността на летищата в Дюселдорф, Кьолн-Бон и Щутгарт.

Над 600 полета от планираните 1000 от и до трите летища са отменени, съобщи БНР.

От българското Външно министерство препоръчват на българските граждани, които планират пътуване до тези дестинации, предварително да се свържат с авиокомпанията за актуална информация.

Стачката е организирана от най-големия синдикат в Германия „Верди“. Това е вторият протест за тази седмица, след като в понеделник стачкуваха служителите по сигурността на двете летища в столицата Берлин. Профсъюзът представлява 23 хиляди служители и настоява заплащането на час да се увеличи от сегашните 17 евро на 20 евро. Представители на бранша критикуват синдиката, определяйки стачката за неуместна, пагубна за имиджа на Германия и прекалено скъпа заради причинените финансови загуби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови