Гаф: Руското посолство в Южна Африка илюстрира руско-украинската дружба със снимка от протест срещу Путин

OFFNews 18 август 2023 в 09:20 5474 3

Снимка

Фрагмент от снимка с антипутински марш в Москва, на който бяха издигнати лозунгите: „Путин, спри да лъжеш, крадеш и воюваш“ и „Долу ръцете от Украйна“, публикува в Туитър (Х) посолството на Руската федерация в Претория, Република Южна Африка. Съдейки по съдържанието на придружаващия текст публикацията е трябвало да бъде пропагандна, но вместо това се превърнала в разобличителна и се наложи посолството да я премахне.

Замисълът на публикацията била да покаже добрите по принцип отношения между Русия и Украйна. „Преди Джордж Сорос и Държавният департамент на САЩ да похарчат милиарди долари в подкрепа на нацизма и ултранационализма в Украйна, нашите страни бяха обединени от ценности, религия, традиции, желание за мир, приятелство и хармония“, пишат руските дипломати в Претория.

За да илюстрира туита, посолството използва снимка от шествие срещу войната в Украйна и анексирането на Крим, което се проведе в Москва на 15 март 2014 г. Това е снимка на агенция AFP, която в частност е използвана в материала на руската служба на BBC в репортаж за акцията срещу Путин в руската столица.

В кадър се виждат два транспаранта, издигнати начело на колоната – „Путин, спри да лъжеш, да крадеш и да воюваш“ и „Долу ръцете от Украйна“. Един от водещите колоната е политикът Борис Немцов, който след по-малко от година беше убит на моста „Болшой москворецкий“ в руската столица. Идеята е била да се покажат на едно място украински и руски знамена, а фрагментът от антипутинските транспаранти е орязан и авторите на туита не са се усетили от какво мероприятие е и, че снимки от него са налични в интернет и сега.

Усетили гафа, руските дипломати са премахнали оригиналния туит с адрес https://twitter.com/EmbassyofRussia/status/1692099479183175979 и сега при опис да бъде отворен, излиза съобщението „Хм... Тази страница не съществува. Опитай да потърсиш нещо друго“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

3

Bad Horse

18.08 2023 в 11:11

Чебурашки със забавено развитие.

Ако си спомняте историята, Чебурашка е дефектна играчка, която не прилича на нито едно животно и само съветската система може да произведе и сложи в магазините. Перфектен символ на retarded общество.

1236

2

БотоксПутю

18.08 2023 в 10:33

Защо да е гаф? На мен ми харесва идеята на братушките от ЮАР.

1935

1

Муню

18.08 2023 в 10:26

Всички знаем, че са кухи лейки.
И точно заради това, продължават да ни го доказват!!!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки