Френското правителство разрешава на лесбийските двойки ин витро процедури

ОFFNews 28 юни 2017 в 21:07 3222 2

Френското правителство съобщи, че ще последва съвета на национален консултативен орган да разреши на самотни майки и на лесбийски двойки да раждат чрез оплождане ин витро, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Говорителят на правителството Кристоф Кастанер уточни, че още не е определена дата за приемане на промяната в парламента.

Целта ни е да претворим в закон становището (на комитета), което подкрепя изразените в предизборната кампания позиции на Еманюел Макрон. Важно е да постигнем възможно най-широк консенсус. В никакъв случай не трябва да има прекалено неотстъпчиви и догматични позиции, които биха изправили едни хора срещу други", каза Кастанер, цитиран от Франс прес.

През 2013 г. във Франция бе приет закон, който разрешава еднополовите бракове. Той бе посрещнат с масови демонстрации за и против тези бракове, които изложиха на показ дълбоките разделения във френското общество по този въпрос.

В момента оплождане ин витро във Франция могат да ползват само стерилни хетеросексуални двойки.

Кастанер заяви, че правителството не обмисля да отменя съществуващата забрана за ползване на сурогатни майки.
Днес Френската католическа църква призова президента Макрон "да не пробужда страстите" по темата за оплождането ин витро.

Лидерката на крайнодесния Национален фронт Марин Льо Пен, която бе победена на втория тур на президентските избори от Макрон, се обяви против ползването на оплождане ин витро от самотни майки и лесбийски двойки, защото, по думите й, "правенето на деца без баща е изключително вредно за детето".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

1

Red or Dead

28.06 2017 в 22:28

Много скоро ще има САМО такива.......
спокоен съм за България, ние вече ще сме ЩАСТЛИВА част от.....ВЕЛИКА ЕВРАЗИЯ......
.а евротолерастите дето са под 3% ще ремонтират ПАМЕТНИКА НА БУЗЛУДЖА....ПО ЖЕЛАНИЕ......хихихихиииии....