Френската първа дама е в болница след вестта за изневярата на Оланд

OFFNews 12 януари 2014 в 21:52 9958 3

 Валери Трирвильор. Снимка: wikimedia
Валери Трирвильор. Снимка: wikimedia

Френската първа дама Валери Трирвильор е приета в болница в Париж след разкритията за тайна любовна връзка на президента Франсоа Оланд с актрисата Жули Гайе.

Валери Трирвильор има нужда от почивка и от редица изследвания. Тя постъпи в болница в петък и ще бъде изписана в понеделник, заяви нейният говорител Патрис Бианконе.

В петък Оланд заяви, че ще даде под съд светското списание Closer, защото е нарушило неприкосновеността на личния му живот с публикацията за негова връзка с Жули Гайе.

Около Нова година държавният глава, с каска на главата, отива със скутер при актрисата в апартамента й, където президентът често прекарва нощта, твърди списание Closer.

В материала се разказва, че при любовните посещения при Гайе държавният глава е бил придружаван само от един бодигард, който дори носел кроасани на двойката.

41-годишната Жули Гайе подаде жалба в прокуратурата в края на 2013 г. с настояване да бъдат идентифицирани авторите на слух, разпространен в интернет, според който има връзка с Франсоа Оланд.

Коя е Валери Трирвильор?

Френската първа дама Валери Трирвильор е журналистка, два пъти разведена, майка на 3 деца.

Трирвильор е родена в Анжер, в обикновено семейство, както казва самата тя. Баща й е инвалид от войната, майката - касиерка. Валери обаче е амбициозна и заминава за Париж, където завършва политология и история, припомня Дойче веле.

Започва да работи за списание "Пари мач", води и телевизионно предаване. Специализира се по социалистите и така преди повече от 20 години се запознава с днешния си партньор. Дълго време отношенията между Трирвильор и Оланд са чисто служебни.

Но когато през 2005-та започват връзка, на деловите контакти трябва да се сложи край. "Пари мач" я прогонва от политическата редакция, а по телевизията й разрешават да прави само културни предавания. Оланд я утешава, като я нарича публично "любовта на живота ми".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!