Френска телевизия показа руските изтребители в Сирия (видео)

OFFNews 29 септември 2015 в 19:54 9703 12

Снимка БГНЕС

Френската телевизия TF1 излъчи първите снимки на руските изтребители, които се намират на летището в пристанищния град Латакия - център на алевитското малцинство в страната и крепост на Башар Асад.

В телевизионния репортаж се виждат няколко руски бойни самолети и един транспортен самолет "Антонов 124" със символите на руската авиация. На няколко метри от пистата са разположени десетки изтребители-бомбардировачи Су с маскировъчни мрежи.

Според френската TF1 това безспорно доказва руското присъствие в Сирия, като от там уточняват, че кадрите са заснети вчера сутринта.

Освен бойни самолети на летището в Латакия са базирани и бойни хеликоптери и военни, за които се предполага, че са руснаци. На въпрос на репортера на TF1 дали става дума за руснаци, сирийските служители на летището отговарят: "Няма руснаци".

Снимка: БГНЕС

Латакия е една от крепостите на режима на Башар Асад, като местните хора приемат с одобрение руското присъствие.

Един от тях, Саад Юсеф, каза, че е видял руски самолети, но не и руски войници. Неговият съгражданин Ярия Фахур казва пред френската телевизия, че е щастлив и доволен от пристигането на руските военни.

„Ние разчитаме на тях, те ще се сражават заедно със сирийската армия. Ще се сложи край на бунтовниците“, добавя Фахур. Сега остава да разберем как ще реагира международната общност, завършва репортажа си TF1, която първа излъчва подобни кадри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!