‘’Франция ще отговаря за това!’’ Гневен Рогозин изпрати на френското посолство писмо и късче от шрапнела, който го рани

OFFNews 04 януари 2023 в 12:40 13523 17

Снимка NEXTA

Дмитрий Рогозин изпрати във френското посолство парченце от френския снаряд, изстрелян от френска гаубица на рождения му ден в Донецк и каза, че Франция ще отговаря за атаката.

Бившият шеф на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин изпрати до френското посолство в Москва гневно писмо, придружено с осколък от снаряд, и заплаши французите, че ще отговарят за атаката в Донецк, при която беше ранен, съобщи NEXTA. Рогозин беше поразен, докато празнуваше рождения си ден, а според различни източници украински шрапнели са го уцелили в главата, гърба и „южно от гърба“ – в задните части. От писмото не става ясно от коя част на телесната география на Рогозин е извадено парченцето метал. Вината на французите е в това, атаката е осъществена с произведена във Франция гаубица „Цезар“.

Писмото, разпространено от NEXTA, е адресирано до посланика на Париж в Русия Пиер Леви и започва в дипломатически тон, припомнящ съвместните разходки на Рогозин и Леви по Бородинското поле и Байконур. След това тонът захладнява и авторът на кореспонденцията разказва за достойната за съжаление позиция на Франция и НАТО по „отглеждане на военна заплаха край руските граници“, довела до трагическа развръзка (войната в Украйна, б. р.).

Рогозин громи Франция, като заявява: „Официален Париж предаде делото на великия Де Гол и стана една от най-кръвожадните държави в Европа“. Страдащият от нараняванията си автор споменава все пак, че Париж е направил всичко това, „подчинявайки се на диктата на Вашингтон и превръщайки се в марионетна държава“ с правителство от типа на Виши (марионетно прогерманско правителство в гр. Виши по време на Втората световна война, б. р.).

В третия абзац някогашният вицепремиер на Русия разказва жалбата си по същество и описва как в резултат на „подъл терористичен акт в Донецк“ е получил тежко раняване и само благодарение на „великото майсторство и търпението на руските военни и цивилни лекари“ е отново жив и почти здрав. „В този плик заедно с моето писмо вие виждате и осколък от снаряда, изстрелян от френска 155-милиметрова самоходна артилерийска установка „Цезар“. Той проби дясното ми рамо и заседна в пети шиен прешлен едва на милиметри от това да ме убие или да ме направи неподвижен инвалид. Този, изстрелян от френска гаубица снаряд уби двама ми приятели и остави техните жени вдовици, а децата им сираци“, трогва с фактология Розогин и казва на посланика, че „тези момчета“ са ги съпровождали при пътуването до Байконур. „Вие сте им стискали ръцете. Сега те са убити с оръжие, доставено на Украйна от вашата страна“, пише още руснакът, чиято болка в гърба и южно от него е нищо, в сравнение с болката в душата от раняването именно с френско оръжие.

„Надявам се, че вие разбирате степента на своята лична отговорност за тези убийства. Вие сте извънреден и пълномощен посланик на Петата република, вие и ще отговаряте“, казва Рогозин и настоява посланикът да предаде парченцето от френския шрапнел на президента Еманюел Макрон с предупреждение, че няма да избегне отговорността за военните престъпления, а жертвите ще бъдат и на неговата съвест, както и съществуването на фашистка Украйна на картата на Европа. Накрая бившият началник на "Роскосмос", който към момента е лишен от всякакви публични длъжности, казва на посланик Леви, че при цялото уважение към него, мисията му в Русия вече е изчерпана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1042

17

danvan

05.01 2023 в 01:52

За съжаление това изтрещяване е типично за оркските главари. Да беше само тоя паляк, с мед да ги намажеш рашките. Жалки палячовци, начело с джуджето, империя им се приискала. Те не принадлежат нито към 21 век нито към цивилизацията.

800

16

Batze

04.01 2023 в 19:20

По неофициална информация раненият в гърба Рогозин е изпратил шрапнела заедно с отстранената си по хирургически път долна лява буза. Върху шрапнела ясно се чете надписът: "Сделано во Франции". Върху долната му лява буза пък изпъква татуировката: "Made in USSR! And I'm so proud of it..."

10298

15

AntiZ

04.01 2023 в 18:49

Както вече стана дума, рогозин беше разбит на две, не от френски снаряд, а от л@йното му, което се взриви и остави навеки по-добрата му част в Донбас.

345

14

Джендо Джедев

04.01 2023 в 17:28

Някоя мурзилка минала и нацвъкала минусчета. Подозирам коя е. Мъчно й е за разпрания гъз на тоя наци-наркоман. :D

-240

13

редовно четящ

04.01 2023 в 17:10

Това е напълно нормална реакция на криминален престъпник. РуZZия е едно голямо криминално блато с претенции за величие.

22547

12

dolivo

04.01 2023 в 16:49

нормалните хора според нашите разбирания, са далеч неудобни и ненормални за руския апаратчик.

затова няма такива.

шефа на разузнаването беше комай по свестен, и видяхме как мънкаше пред джуджето март месец, заради изненадващите развития на събитията

850

11

pr07ecH70r

04.01 2023 в 16:20

След като "пролетарята" буквално изби цялата интелигенция преди СССР, а и по време (много подобно на нашата мила Родина), нормално е сега да има толкова много паляци чупещи тъпомера. Да ви напомня за някого (Започва с К)?!

345

10

Джендо Джедев

04.01 2023 в 14:27

Буахахахахахахахахаха! И тоя им беше заместник-премиер! А после - шеф на космическата агенция! Добре, бе, тия толкова ли не могат да намерят един нормален? Един, бе, ЕДИН! Ама какво да говорим - друг един палячо (Димата) им беше и премиер, че и президент. То като видиш само кой им е президент сега... Бахти пропадналата кочина, не е истина!

Обаче съм сигурен, че шрапнелът, който му е пръснал гъза, си го пази - за фетиш като си играйкат на "чичо доктор" с Батюшката. :D

2099

9

Mateevk

04.01 2023 в 14:19

Мръсен наглец!

615

8

швейк

04.01 2023 в 13:58

Шрапнелът е в шийния прешлен, но защо не каже за нараняването "южон от кръста", че е френдли файър от кадировец, който го е уважил за рождения му ден