ФБР дава 3 млн. долара за главата на руски хакер

OFFNews Последна промяна на 25 февруари 2015 в 08:53 2615 3

ФБР дава 3 млн. долара за главата на руски хакер

ФБР и Държавният департамент на Съединените щати обявиха рекордна награда от 3 милиона долара за информация, която ще доведе до залавянето на руския гражданин Евгений Богачов.

Към него са предявени обвинения за атака на компютърна мрежа, при която са били присвоени над 100 милиона долара от онлайн банкови сметки. Според ФБР, това е най-голямата награда, давана досега от Съединените щати за залавянето на киберпрестъпник.

Смята се, че Богачов живее в Русия, а руски сайтове твърдят, че той е жител на град в южния Краснодарски край. По-рано ФБР изнесе доклад за киберпрестъпността, според който месец след съобщението на “Сони пикчърс”, че е станала обект на кибератака, е установено, че тя е дошла от Северна Корея.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2015 в 13:41

Ако някой е взел пари, това означава че системата им
в банките е под всякаква критика и да си оправят пропуските.
Това е същото да оставиш чанта с пари на улицата,
някой да я вземе и ти да го преследваш с обвинение за кражба

25.02 2015 в 13:58

Човекът е гушнал 100 милиона и ще насъскват някой срещу него само за 3?

25.02 2015 в 11:41

Типично в американски стил. Инфантилен каубойски подход отпреди 150 години. И какво ще направят като разберат, че е в някой руски град? Ще изпратят командоси? Представям си зелените баретки, се приземяват в краснодарския край..., след това се случва това, което се случи на френските спец. части в България (с. Коиловци) преди няколко години. Този път не селският полицай, а мамаши с тигани.
Може би наградата се дава с надеждата, че някой ще им го стовари в чувал пред сградата на ФБР ?
Или ще му пуснат дрон да го гръмне? Щото то и друг издирван от американците хакер (техен си при това) стои в Русията, ама някак не успяват вече неколко години да го пипнат.
Ей, в тази сащисана държава май все по-назад в еволюцията се връща политическия строй. Още малко и ще се върне времето на първите колонизатори.