ФБР арестува хакери от ядрото на "Анонимните"

Последна промяна на 22 август 2013 в 17:35 3839 2

ФБР арестува хакери от ядрото на
ФБР арестува хакери от ядрото на "Анонимните"

Хакерският колектив "Анонимните" вече не прави толкова масови атаки, което е факт заради извършение по-рано арести на няколко от основните членове на групата, каза Остин Бърглас, служител на ФБР, пред The Huffington Post.

"Всички арестувани бяха големи играчи в движението "Анонимните", но те все още съществуват като група", заяви Бърглас.

Габриела Колман, професор в университета Макгил, който изучава групата "Anonymous", от своя страна, заяви, че няма съмнение, че арестите ще нанесат огромен удар върху централното ядро хакерите от легиона.

"Анонимните" привлякоха вниманието на целия свят върху себе си още със самата си поява през 2010 г., когато хакнаха системите и сайтовете на редица американски компании и правителствени агенции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.08 2013 в 21:51

Много калпаво преведена статия. Всъщност арестите на 5те от силните хакери-лидери в Анонимъс, са от 2012 г., а оригиналната статия анализира отслабването на действията на групата, след въпросните арести, от страна на ФБР.
Ето оригинала: http://www.abbrv.co.uk/86m .

22.08 2013 в 18:20

Това статия ли е или какво? Кога ги е арестувало, кого е арестувало, къде и как ги е арестувало? Няма, баце. Казал някой нещо, друг казал същото и това е новина, а заглавието е изсмукано от нечий редакторски пръст.