Facebook и Instagram се сринаха в целия свят

OFFNews 04 октомври 2021 в 18:50 20497 3

Facebook, Facebook Messenger, Instagram и WhatsApp се сринаха. Потребители от цял свят нямат достъп нито до сайтовете, нито до мобилните им версии. 

По данни на платформата Down Detector сривът във Facebook и Instagram е започнал към 18:20 ч. българско време.

Няколко британски издания също публикуваха извънредни новини, че на Острова има срив във Facebook, Instagram и WhatsApp.

Списание Variety и The New York Times съобщават, че и в САЩ потребителите нямат достъп до сайтовете и приложенията.

Парадоксално от Facebook признаха за срива в публикация в социалната мрежа Twitter в 19:22 ч. българско време: "Наясно сме, че част от потребителите имат затруднения с достъпа до нашите приложения и продукти. Стараем се възможно най-бързо да възстановим платформата до нормално състояние. Извиняваме се за неудобството."

Технологичният срив на сайтовете и приложенията, собственост на Facebook, стана само няколко часа след разкриването на самоличността на информатора, който направи обществено достояние десетки хиляди страници с вътрешни проучвания и документи на компанията. 37-годишната Франсис Хоугън е бивш продуктов мениджър на Facebook. Според нея документите показват, че компанията е наясно, че платформите ѝ се използват за разпространение на омраза, насилие и дезинформация.

"Имаше конфликти на интереси между това, което е добро за обществото, и това, което е добро за Facebook. И Facebook отново и отново избираше да следва собствения си интерес, като правенето на повече пари", каза Хоугън в предаването "60 минути" по CBS News.

Към момента обаче не е ясно има ли изобщо връзка между технологичния срив и разкритията на Франсис Хоугън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1905

4

тОлуп

05.10 2021 в 10:21

Добре са си китайците, че им е отрязан достъпа... Цунамито от ПРОСТОТИЯ и ДЕБИЛИЗЪМ ще ги подмине.