Европейските популисти: Брекзит - Тръмп - власт на народа

ОFFNews 09 ноември 2016 в 18:04 4964 7

Крайнодесните и популистките формации в Европа поздравиха Доналд Тръмп за победата и използваха социалните медии, за да изразят радостта си от избора на американците.

Лидерът на френския „Национален фронт“ Марин Льо Пен написа: "Поздравления за новия президент на САЩ Доналд Тръмп и за американските граждани - свобода!"

Нейният баща и основател на "Националния фронт" Жан-Мари Льо Пен нарече Тръмп "президентът на хората", допълвайки: "Днес Америка, утре Франция! Браво!"

Вицепрезидентът на фронта Флориан Филипо написа в социалните мрежи, че "олигархията бе победена за втори път сред Брекзит".

Найджъл Фараж, лидер на Британската партия на независимостта, определи избора на Тръмп като "втората велика политическа революция за 2016 г."

"Мислех, че Брекзит е нещо голямо, но това изглежда, че ще бъде още по-голямо!" - каза Фараж.

Основателят на холандската "Партия на свободата" Герт Вилдерс каза: "Хората (американските граждани) си върнаха държавата, така че и ние ще го направим".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11738

3

KumaLisa

09.11 2016 в 19:18

Това отдавна трябваше да се случи. Още когато през 1992 независимият милиардер Рос Перо (Ross Perot) ги беше подпукал, но после изненадващо се оттегли или го оттеглиха от президентската кампания. Крайно време беше Щатите да ги ръководи някое от техните деца отличници, т.е. преуспял бизнесмен милиардер. Аз лично мечтая да видя в тази роля и на този пост Бил Гейтс, но Донал Тръмп също е ОК. И какво толкова се оплакват половината американци, като той най-вече е олицетворението на американския маниер и манталитет - агресивен, безпардонен, нагъл, арогантен, при това открито и откровено. So, help him God!